Home » Spouwmuurisolatie » Werkwijze

1. Gaten boren

Gaten worden altijd in de kruising van de voeg geboord. Met verschillende boordiameters boren we gaten waarbij we de steen nooit zullen beschadigen.

Met een speciaal boorpatroon zorgen we ervoor dat de muur overal goed gevuld kan worden. Gaten worden om de meter geboord opzij maar ook omhoog. Rondom de kozijnen passen we het boorpatroon aan om daar ook een optimale vulling te garanderen.

2. Vullen met het vulpistool

Nadat de gaten geboord zijn wordt de spouwmuur gevuld met TriplePlus isolatie parels. In het vulpistool komen de speciale lijm en de parels samen.

Door een nevel van lijm zorgen we ervoor dat alle parels voorzien worden van lijm en het isolatiemateriaal perfect op z’n plek verlijmd zit. Op het vulpistool zit een drukmeter waar we continu kunnen zien hoeveel lijm we verbruiken.

NIVO maakt het verschil

Door het werk goed in te schatten, nauwkeurig te plannen en door gebruik te maken van het juiste gereedschap en uiteraard goede collega’s. Het goed en volledig vullen van een spouw vraagt om consequent en zorgvuldig werken.

Integriteit is voor ons heel belangrijk want de isolatie die we tussen de muren aanbrengen zit letterlijk en figuurlijk opgesloten tussen twee muren. Daar kunt u niet doorheen kijken. In ons werkhandboek laten we zien hoe wij het werk uitvoeren. Samen controleren we of alles volgens plan is gegaan. Op die manier proberen we elke woning zo goed mogelijk, comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Maatwerk opdrachten

Niet alle woningen zijn gemakkelijk te isoleren. Soms komen we specifieke problemen tegen die een gespecialiseerde aanpak vragen. Onze isolatie specialisten hebben veel ervaring en zoeken goed uit wat de beste oplossing is.

Het goed onderzoeken en bespreken van de mogelijkheden is essentieel en noodzakelijk om dat er soms al een lange tijd naar een oplossing wordt gezocht. Bijvoorbeeld woningen met veel tocht of schimmel dat niet weg te krijgen is, maar ook echte waterschade in de muur. De oudste woningen die we geïsoleerd hebben zijn van oorsprong uit 1600. Uiteraard moet er wel ruimte zijn om de isolatie aan te kunnen brengen. Comfortabel wonen, dat wil toch iedereen.