Home » Spouwmuurisolatie » Werkwijze

1. Gaten boren

Gaten worden altijd in de kruising van de voeg geboord. Met verschillende boordiameters voren we gaten waarbij we de steen nooit zullen beschadigen.

Met een speciaal boorpatroon zorgen we ervoor dat de muur overal goed gevuld kan worden. Gaten worden om de meter geboord opzij maar ook omhoog. Rondom de kozijnen passen we het boorpatroon aan om daar ook een optimale vulling te garanderen.

2. Vullen met het vulpistool

Nadat de gaten geboord zijn wordt de spouwmuur gevuld met TriplePlus isolatie parels. In het vulpistool komen de speciale lijm en de parels samen.

Door een nevel van lijm zorgen we ervoor dat alle parels voorzien worden van lijm en het isolatiemateriaal perfect op z’n plek verlijmd zit. Op het vulpistool zit een drukmeter waar we continu kunnen zien hoeveel lijm we verbruiken.

NIVO maakt het verschil

Door het werk goed in te schatten, te plannen, door gebruik te maken van het juiste gereedschap en uiteraard goede werknemers. Het goed en volledig vullen van een spouw vraagt om nauwkeurig en consequent werken.

Integriteit is voor ons heel belangrijk want de isolatie die we tussen de muren aanbrengen zit letterlijk en figuurlijk opgesloten tussen twee muren. Daar kan je niet doorheen kijken. In ons werkhandboek laten we zien hoe wij het werk uitvoeren en hoe u kan zien wat wij doen. Dat geven wij u als we komen en nemen dat weer mee als we weggaan en samen hebben gecontroleerd of alles volgens plan is gegaan. Zo proberen we elk huis zo goed mogelijk comfortabel en energiezuiniger achter te laten!

Maatwerk opdrachten

Niet alle huizen zijn gemakkelijk te isoleren. Soms komen we heel specifieke problemen tegen die een gespecialiseerde aanpak vragen. Vaak slagen we er in om een antwoord te hebben maar dan is daar wel wat aan voorafgegaan.

Het goed onderzoeken en bespreken van de mogelijkheden is essentieel en noodzakelijk om dat er soms al een lange tijd naar oplossingen worden gezocht. Zo gaat om huizen met veel tocht of schimmel dat niet weg te krijgen is maar ook echte waterschade in de muur. Tot nu hebben we vele speciale oplossingen kunnen bedenken waardoor we steeds specialistischer worden. De oudste woningen die we geïsoleerd hebben zijn van oorsprong uit 1600 uiteraard moet er wel ruimte zijn te kunnen vullen.