Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

EPS isolatie

eps isolatie spouwmuur

Bij NIVO Isolatiezorg werken we alleen met de beste materialen en apparatuur. Daarom kiezen we bij veel isolatie opdrachten voor EPS isolatie, oftewel IsoPlus EPS parels. Door het lichte gewicht, de lange levensduur en vochtbestendigheid zijn EPS isolatie parels uitermate geschikt voor uiteenlopende isolatie opdrachten. Het grootste voordeel: dit isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en kan eindeloos worden gerecycled.

EPS isolatie wordt vooral toegepast bij het isoleren van de spouwmuur en dakisolatie (alleen van binnenuit). Wilt u hier ook van profiteren? Vraag direct een offerte aan voor uw woning of bedrijfspand. NIVO Isolatiezorg is Insula gecertificeerd volgens BRL 2121. Wij zorgen graag voor het beste rendement na het isoleren van uw woning.

eps isolatie dak van binnenuit

Wat is EPS isolatie?

De eigenschappen van EPS isolatie zijn al meer dan 50 jaar bekend en het product wordt nog steeds verbeterd. Op de Triple Plus parels is een CE keurmerk van toepassing, anders mag deze niet worden verkocht. Voor de spouwmuurisolatie in de bouw zijn een aantal EN-normen van toepassing, waar het ministerie VROM scherp toezicht op houdt. EPS (Tr+++) spouwmuurisolatie parels behoren tot de isolatiematerialen met uitzonderlijke en unieke eigenschappen.

Waaruit bestaat EPS isolatie?

De parels bestaan voor 2% uit polystyreen en 98% lucht. Een parel van ca. 3 tot 6 millimeter telt ontelbare gesloten celletjes die met lucht gevuld zijn. Ze zijn licht van gewicht maar ongelooflijk sterk en drukvast. Verder zijn EPS parels bestand tegen water en hebben ze in de spouw een geschatte levensduur van ruims 100 jaar!

Het feit dat de centrale verwarming minder vaak aanspringt, zorgt ervoor dat het gasverbruik naar beneden gaat. In bijna alle gevallen is het een besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en in uitzonderlijke gevallen zelfs meer. De terugverdientijd na isolatie ligt ronde de 4 jaar.

Er zijn meer voordelen van spouwmuurisolatie: het verhoogt het leefcomfort in huis en u heeft minder of geen last meer van tocht, u ruikt nagenoeg geen muffe geuren meer en de kou trekt niet meer over de vloer. Ook verdwijnen de vochtproblemen op de binnenmuren als sneeuw voor de zon.

eps isolatie parels grijs

Hoge isolatiewaarde & duurzaam

EPS isolatie kent naast een hoge isolatiewaarde nóg een uitstekende eigenschap: het is voor 100 procent recyclebaar tot nieuw EPS. EPS is een waardevolle grondstof, die met weinig toegevoegde energie voor 100 procent opnieuw kan worden gebruikt.

Verder is uit diverse onderzoeken te lezen op onze pagina over EPS parels bij spouwmuurisolatie gebleken, dat de isolerende eigenschappen zelfs na 20 jaar nog steeds volledig voldoen aan de huidige eisen. Heeft u vragen over EPS isolatie of wilt u een offerte?

Onze werkwijze

Nadat u met één van de specialisten van isolatiebedrijf NIVO Isolatiezorg een afspraak heeft gepland om uw woning te voorzien van nieuwe spouwmuurisolatie, maken we een plan van aanpak dat specifiek op uw huis is toegespitst.

Betrouwbare partner in EPS isolatie

Wij hebben jarenlange ervaring met het op de juiste wijze aanbrengen van isolatie. Elk huis vraagt een andere aanpak. Om het beste rendement uit het isoleren te halen, is het belangrijk dat elke woning dan ook de juiste behandeling krijgt. Wij weten precies hoe we uw muur en/of dak op de beste manier kunnen isoleren met EPS parels, we staan garant voor ons werk.

U geniet van een lagere energierekening vanaf de dag dat uw woning goed geisoleerd is.