Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwmuurisolatie

spouwmuur isoleren boerderij

Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering die u gegarandeerd en snel terugverdient. Een lege spouwmuur isoleren is de snelst terugverdienende isolatiemaatregel. Hoe? Het bespaart minimaal 25%, oplopend tot 40%, op de energiekosten en heeft een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn er verplicht spouwmuren geplaatst. De ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur is in die periode echter niet voorzien van isolatie. NIVO Isolatiezorg brengt voor die woningen hoogwaardige spouwmuurisolatie aan. Van vrijstaande woningen tot (vooroorlogse) rijtjeswoningen en van kantoorpanden tot (woon)boerderijen. Wilt u ook profiteren van spouwmuurisolatie?

Vraag direct een offerte aan

isolatie spouwmuur rijtjeswoning

Voordelen spouwmuurisolatie

Het feit dat de centrale verwarming minder vaak aanspringt, zorgt ervoor dat het gasverbruik naar beneden gaat. In bijna alle gevallen is het een besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en in uitzonderlijke gevallen zelfs meer. Wij garanderen dan ook een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

Er zijn echter meer voordelen van spouwmuurisolatie: het verhoogt het leefcomfort in huis en u heeft minder of geen last meer van tocht, muffe geuren en koude trek over de vloer. Ook verdwijnen de vochtproblemen op de binnenmuren als sneeuw voor de zon.

Alle spouwmuurisolatie voordelen op een rijtje:

  • Energiebesparing van 25-40%
  • Comfortabeler wonen
  • Geen last van vochtproblemen en tocht
  • Het beste isolatiemateriaal (EPS parels)
spouwmuurisolatie kantoor

Waarom wij een spouwmuur isoleren met EPS parels

Wij isoleren alleen met EPS PlusParels HR++, omdat wij van mening zijn dat dit de beste oplossing is. EPS parels worden met een filmlaagje lijm aan elkaar verbonden waardoor ze niet in de natuur zullen belanden. Na-isoleren met steenwol/glaswol zorgt altijd voor vochtproblemen en verzakking. De vraag is hierbij niet of het verzakt, maar wanneer het verzakt. Dit kan wel jaren duren. Van het isoleren met UF-schuif is inmiddels bekend dat het na ca. 20 jaar verpulverd (soms zelfs tot stof) en daarna verzakt. Het na-isoleren met PUR-schuim kan zorgen voor ‘giftige’-dampen, dit is niet goed voor de gezondheid. Daarnaast is het na-isoleren met PUR-schuim een oplossing die niet meer teruggedraaid kan worden. Het is niet mogelijk om het bij een foutieve aanbreng of ‘giftige reactie’ weer uit de spouw te halen, dan zal de hele muur moeten worden afgebroken. Hergebruik van PUR materiaal is niet mogelijk, het is dan ook niet duurzaam. Bij sloop, renovatie of andere vochtproblemen kan UF-schuim, glaswol/steenwol of EPS parels altijd door middel van een door ons ontwikkelde techniek (Spouwcleaning) (weer) worden verwijderd uit de spouwmuur.

Spouwmuur isoleren met EPS parels

Is mijn huis geschikt?

Spouwmuurisolatie is geschikt voor huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975. In die tijd waren spouwmuren verplicht, maar werden ze nooit – of later slecht – geïsoleerd. Er bevindt zich daardoor een lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze ruimte vullen wij met EPS PlusParels (HR++). Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om te isoleren, maar een aantal methodes blijken nu niet goed genoeg om het in huis warm en comfortabel te houden. Vandaar dat NIVO Isolatiezorg ook de oude isolatie kan verwijderen, voordat we de nieuwe aanbrengen.

Denkt u dat er oude spouwmuurisolatie in uw spouwmuren aanwezig is of heeft u vragen over spouwmuurisolatie? Neem contact op met ons isolatiebedrijf in Friesland. Ons werkgebied is in geheel Noord Nederland.

Werkwijze bij aanbrengen spouwmuurisolatie

Nadat u met één van de specialisten van isolatiebedrijf een afspraak heeft gemaakt om uw woning te voorzien van nieuwe spouwmuurisolatie, maken we een plan van aanpak dat specifiek op uw huis gericht is.

STAP 1 – GATEN BOREN

Om het isolatiemateriaal aan te brengen boren we eerste enkele gaten in de gevel. Dit doen we natuurlijk niet in het steen, maar op de kruising van een horizontale en verticale voeg. Om de meter wordt een gat geboord, waarbij we bij de kozijnen een optimaal patroon gebruiken, zodat ook daar de vulling perfect wordt.

STAP 2 – SPOUWMUUR VULLEN

Vervolgens vullen we de spouwmuur met zogenaamde EPS isolatie parels, dat is het beste en sterkste isolatiemateriaal wat er is. In het vulpistool komen deze parels samen met een speciale lijm en worden ze in de muur gespoten. Het materiaal wordt perfect op z’n plek verlijmd, omdat we een nevel van lijm gebruiken die ervoor zorgt dat op alle parels lijm terecht komt.

STAP 3 – VOEGEN DICHTEN

Tenslotte maken we alle voegen weer netjes dicht in de kleur van de oude voeg. Op die manier ziet u niet waar de gaten geboord zijn en ziet het geheel er weer netjes en strak uit. Uiteraard zorgen we er ook voor dat we uw erf netjes achterlaten.

spouwmuurisolatie aanleggen woning bolsward

Betrouwbare partner in spouwmuurisolatie

Wij hebben jarenlange ervaring in het isoleren van woningen en bedrijfspanden, we weten precies wat we doen. Een spouwmuur isoleren vraagt voor elk huis een andere aanpak. Om het beste rendement te halen, vinden wij het belangrijk dat elke woning de juiste behandeling krijgt. Wij weten precies hoe we uw huis op de beste manier kunnen isoleren, we staan garant voor het leveren van vakwerk.

Als onze werkzaamheden klaar zijn, geniet u direct van een besparing op de energierekening.

Vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand