Home » Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering die u gegarandeerd en snel terugverdient. Een lege spouwmuur isoleren is de snelst terugverdienende isolatiemaatregel. Hoe? Het bespaart minimaal 25%, oplopend tot 40%, op de energiekosten en heeft een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn er verplicht spouwmuren geplaatst. De ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur is in die periode echter niet voorzien van isolatie. NIVO Isolatiezorg brengt voor die woningen hoogwaardige spouwmuurisolatie aan. Van vrijstaande woningen tot (vooroorlogse) rijtjeswoningen en van kantoorpanden tot (woon)boerderijen. Wilt u ook profiteren van spouwmuurisolatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw woning of pand.

spouwmuurisolatie bij vrijstaande woning
Spouwmuurisolatie bij vrijstaande woning
spouwmuur isoleren bij boerderij
Woonboerderij spouwmuur isoleren
spouwmuurisolatie kantoor
Spouwmuurisolatie bij kantoorpand
isolatie spouwmuur rijtjeswoning
Isolatie spouwmuur van vooroorlogse woning

Spouwmuurisolatie met de hoogste isolatiewaarde?

Vraag direct een offerte aan!

Voordelen spouwmuurisolatie

Het feit dat de centrale verwarming minder vaak aanspringt, zorgt ervoor dat het gasverbruik naar beneden gaat. In bijna alle gevallen is het een besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en in uitzonderlijke gevallen zelfs meer. Wij garanderen dan ook een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

Er zijn echter meer voordelen van spouwmuurisolatie: het verhoogt het leefcomfort in huis en u heeft minder of geen last meer van tocht, muffe geuren en koude trek over de vloer. Ook verdwijnen de vochtproblemen op de binnenmuren als sneeuw voor de zon.

Alle spouwmuurisolatie voordelen op een rijtje:

  • Energiebesparing van 25-40%
  • Comfortabeler wonen
  • Geen last van vochtproblemen en tocht
  • Het beste isolatiemateriaal (EPS parels)

Waarom wij een spouwmuur isoleren met EPS parels

Wij isoleren alleen met TriplePlus EPS parels, omdat wij van mening zijn dat dit de beste oplossing is. EPS parels worden met een filmlaagje lijm aan elkaar verbonden waardoor ze niet in de natuur zullen belanden. Na-isoleren met steenwol/glaswol zorgt altijd voor vochtproblemen en verzakking. De vraag is hierbij niet of het verzakt, maar wanneer het verzakt. Dit kan wel jaren duren. Van het isoleren met UF-schuif is inmiddels bekend dat het na ca. 20 jaar verpulverd (soms zelfs tot stof) en daarna verzakt. Het na-isoleren met PUR-schuif kan zorgen voor ‘giftige’-dampen waar sommigen mensen niet tegen kunnen. Daarnaast is het na-isoleren met PUR-schuim een oplossing die niet meer terug te draaien is. Het is namelijk niet mogelijk bij een foutieve aanbreng of ‘giftige reactie’ om het weer uit de spouw te halen. Hiervoor zal de hele muur moeten worden afgebroken. Het is hierdoor ook niet duurzaam, omdat het herdruk van materialen met daarop PUR nauwelijks mogelijk is. UF-schuim, glaswol/steenwol of EPS parels kunnen altijd door middel van een door ons ontwikkelde techniek (Spouwcleaning) weer worden verwijderd uit de spouwmuur bij eventuele sloop, renovatie of andere vochtproblemen.

spouwmuur isoleren met parels

Is mijn huis geschikt?

Spouwmuurisolatie is geschikt voor huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975. In die tijd waren spouwmuren verplicht, maar werden ze nooit – of later slecht – geïsoleerd. Er bevindt zich dus een lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze ruimte vullen wij met onze Triple Plus EPS parels (Tr+++). Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om wel te isoleren, maar een aantal daarvan blijken nu niet goed genoeg om het warm te houden in huis. Daarom kunnen wij ook de oude isolatie verwijderen, voordat we de nieuwe aanbrengen.

Twijfelt u of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie of heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Of bel direct met 0512-729042

Onze werkwijze bij spouwmuurisolatie

Nadat u met een van de specialisten van ons isolatiebedrijf een afspraak heeft gepland om uw woning te voorzien van nieuwe spouwmuurisolatie, maken we een plan van aanpak dat specifiek op uw huis gericht is.

Betrouwbare partner in spouwmuurisolatie

Omdat wij kunnen rekenen op jarenlange ervaren in deze branche, weten we precies wat doen. Een spouwmuur isoleren vraagt voor elk huis een andere aanpak. Om het beste rendement uit het isoleren te halen, is het belangrijk dat elke woning dan ook de juiste behandeling krijgt. Wij weten precies hoe we ook uw huis op de beste manier kunnen isoleren, we staan garant voor ons werk.

Het eindresultaat is voor jou dan niet zichtbaar, maar wij hechten veel waarde aan dat u op de hoogte bent van wat we hebben gedaan. Daarom krijgt u van ons een handboek met onze werkzaamheden en controleren we achteraf samen of alle werkzaamheden gedaan zijn zoals u dat had verwacht.