Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwmuurisolatie vochtproblemen

spouwmuurisolatie vochtproblemen verhelpen

We krijgen veel vragen over het vochtprobleem en spouwmuurisolatie. Vocht speelt een belangrijke rol als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten toeneemt. Heeft u ook vochtproblemen op muren van uw woning. En wilt u weten wat u kunt doen bij natte plekken en/of schimmels op de muren? Ons isolatiebedrijf heeft haar werkgebied in Noord Nederland, wij zoeken graag naar de oorzaak van vochtproblemen in uw huis. Daarna informeren wij u hoe wij vochtproblemen bij spouwmuurisolatie voor u kunnen oplossen. NIVO Isolatiezorg is Erkend Vochtexpert via de SKEV. Klik hier voor meer informatie over onze SKEV erkenning.

Vraag direct een offerte aan

Voorbeeld

We geven u een herkenbaar voorbeeld van het effect van vocht. Als het buiten koud is en de auto wordt gestart en zich begint op te warmen, dan slaat de vochtige lucht neer op het koude raam. De ruiten beslaan. Dat gebeurt ook thuis als u geen dubbel glas heeft en met meer mensen in de kamer zit; dan loopt het water in straaltjes van het raam af.

Dit vocht slaat ook neer op een koude muur. Achter een kast, piano, gordijn of schilderij is het nog kouder, doordat de lucht daar stil staat en het vocht nog langer blijft hangen. Met als gevolg schimmel en vieze plekken op de muur. Hoe kunt u deze vochtproblemen voorkomen?

De oplossing voor spouwmuurisolatie vochtproblemen: IsoPlus EPS parels

NIVO Isolatiezorg gebruikt daarom altijd IsoPlus EPS parels, omdat deze goed bestand zijn tegen vocht. Door de ronde vorm blijft er altijd ruimte tussen de IsoPlus EPS parels bestaan, waardoor er een damp-open-isolatie in de spouwmuur ontstaat. We creëren hiermee een (isolatie)buffer in de muur, waardoor de binnen- en buitenmuur van elkaar gescheiden wordt. De koude ventilatie brug heeft geen kans meer, de buitenmuur blijft koud en de binnenmuur blijft warm. Daardoor krijgt condens geen kans meer om bij de binnenmuur te komen, want de binnenmuur is te warm voor neerslaand vocht. Uw winst door isolatie is een droger huis en meer comfort.

parels

Voordelen van IsoPlus EPS parels:

  • Sterkste en beste isolatiemateriaal
  • Perfect gevulde muren
  • Optimaal wooncomfort
  • Lagere woonlasten
  • Onschadelijk voor het milieu

Comfort

We horen het dikwijls van onze klanten, de IsoPlus EPS isolatieparels zorgen voor een zeer comfortabele ‘open’ warmte. Uw muur wordt niet afgesloten en het wordt niet benauwd in uw woning. Er vindt ventilatie plaats, die er voor zorgt dat er een optimaal comfort en een gezond binnenklimaat heerst.

Werking

Op de IsoPlus EPS parels kan geen schimmel ontstaan. Het is een mono-materiaal, zonder toevoegingen, brandwerend en ze voldoen aan diverse productie-eisen en normen. Door onze werkwijze kunnen wij een muur maximaal vullen en hebben we vrijwel geen last van de standaard verontreiniging die in een muur zit. We voorkomen koude bruggen en speciebaarden hebben geen negatief effect, waardoor we het maximale rendement kunnen bereiken. In de tekening kunt u zien hoe dat ongeveer werkt. De damp gaat door de muur, door de isolatie en wordt door de wind als het ware naar buiten getrokken.

vochtprobleem muur in huis

Hoe vochtproblemen verhelpen door spouwmuurisolatie

Elk huis vraagt om een specifieke aanpak en behandeling. Door onze jarenlange ervaring en deskundige collega’s, weten we exact wat we moeten doen om het beste eindresultaat voor uw woning te garanderen. In een spouw van 6 cm. halen we gemiddeld een isolatiewaarde van 2.11. Met de juiste isolatie wordt ook uw huis weer een huis waar u gezellige warmte ervaart. IsoPlus EPS parels zijn meerdere malen getest in opdracht van onder andere het ministerie VROM. De resultaten van deze testen zijn altijd goed. Met IsoPlus EPS parels haalt u het hoogste rendement na isolatie.

Voordelen EPS isolatie door NIVO Isolatiezorg

  • Een warm en comfortabel huis
  • Eenmalige investering
  • Energiebesparing
  • Geen last (meer) van vochtproblemen