Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwisolatie met EPS

spouwisolatie met eps parels

Heeft u een huis of bedrijfspand dat tussen 1928 en 1975 is gebouwd? In deze periode was het verplicht spouwmuren te plaatsen. Van het aanbrengen van isolatie was destijds geen sprake, waardoor veel van deze gebouwen nu een lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur hebben. Wilt u besparen op energie en een comfortabel woon-/werkklimaat creëren, dan is het raadzaam deze ruimte te vullen. Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het aanbrengen van spouwisolatie. Hier leest u wat het voordeel ervan is en wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u ook profiteren van spouwisolatie?

Vraag direct een offerte aan

Waarom spouwisolatie met EPS parels?

Bij NIVO Isolatiezorg brengen we spouwisolatie aan met EPS-parels (IsoPlus). Deze parels met een doorsnee tussen de 3 en 5 mm zijn gemaakt van polystyreen, een oersterk materiaal dat jaren meegaat. Doordat het materiaal voor 98% uit lucht bestaat, zijn de parels niet alleen ontzettend sterk, ze zijn ook vederlicht. Wilt u een duurzame oplossing en een hoog rendement behalen, dan zijn deze kleine EPS-parels de oplossing.

waarom spouwisolatie met eps parels

Over IsoPlus EPS-parels

Het materiaal van de parels zorgt ervoor dat u na de spouwisolatie tussen de 25 en 40% energie bespaart. Het hoge rendement en de mate van duurzaamheid resulteren in een terugverdientijd van maximaal 4 jaar, waarbij uw energierekening aanmerkelijk daalt. Niet alleen op financieel gebied profiteert u van deze oplossing, ook uw woon-/werkcomfort zal aanzienlijk toenemen. Tocht, vochtproblemen of muffe geuren zijn verleden tijd.

Onze aanpak

Om u op maat te helpen bij de spouwisolatie, volgen we een gedegen plan van aanpak dat afgestemd is op uw situatie. We doen grondig onderzoek naar uw woning of pand, zodat we optimaal resultaat kunnen leveren. Hierin bieden we ook de optie om indien nodig oude isolatie te verwijderen, voordat we de EPS-parels aanbrengen.

Het stappenplan voor de spouwisolatie ziet er doorgaans als volgt uit:

  1. Gaten boren
    Voordat we de spouwisolatie aanbrengen, boren we vanaf de buitenkant een aantal gaten in de voegen van de muur. We doen dit op een vakkundige manier die schade in de muren voorkomt. Op iedere meter komt een gat en we houden bij het boren rekening met de constructie van kozijnen.
  2. Spouwmuur vullen
    We gebruiken een vulpistool waarmee we de EPS-parels nauwkeurig aanbrengen. Iedere kier kan door de losse bolletjes gevuld worden en een nevel van speciale lijm zorgt ervoor dat de isolatie na het aanbrengen goed blijft zitten.
  3. Voegen dichten
    Zijn de spouwmuren optimaal geïsoleerd, dan dichten we de boorgaten en zorgen we ervoor dat u niks terug kunt zien van de werkzaamheden. Vanaf nu profiteert u van optimale isolatie via de spouwmuren.

Nieuw: Biobased spouwisolatie

Inmiddels beschikken wij over een natuurlijk biobased isolatiemateriaal dat uitstekende isolerende eigenschappen biedt voor spouwmuren. Het is ademend, wat betekent dat het vocht kan absorberen en afgeven zonder de structuur van het materiaal aan te tasten. Dit helpt om de luchtvochtigheid in uw huis te reguleren en schimmelvorming te voorkomen.

Voor informatie over een biobased oplossing bij spouwisolatie, klik hier.

spouwisolatie woning bolsward

Spouwisolatie door NIVO Isolatiezorg

Wilt u uw woning of bedrijfspand verduurzamen en uw energierekening naar beneden brengen? Met het aanbrengen van spouwisolatie kunt u tot 40% energie besparen. Niet alleen in de komende paar jaar, maar juist ook op de lange termijn profiteert u van een hoog en duurzaam rendement. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u persoonlijk adviseren.

Of vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand