Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwmuurisolatie Steenwijk

spoumuur isoleren steenwijk energiezuinig

Tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om zo comfortabel mogelijk te kunnen leven en dan vooral op een duurzame manier die energie efficiënt is. Als u wilt besparen op energiekosten en tegelijkertijd het wooncomfort wilt verbeteren, dan zijn wij dé partner die u zoekt. Wij zijn specialisten op het gebied van spouwmuurisolatie en helpen u graag om het beste resultaat te behalen. Zo kunt u geld besparen en optimaal comfort ervaren. Woont u in Steenwijk of de omgeving van Steenwijk? Voor spouwmuurisolatie in Steenwijk en omgeving bent u bij ons op het juiste adres.

Vraag direct een offerte aan

Waarom spouwmuren isoleren?

Spouwmuurisolatie is voor veel mensen een onduidelijk begrip, want wat is precies een spouwmuur? Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 werden verplicht spouwmuren geplaatst. Spouwmuren zijn de combinatie van een binnen- en buitenmuur met ruimte ertussen. In die periode is deze ruimte niet voorzien van isolatie, maar nu blijkt dat dit wel erg voordelig en comfortabel kan zijn. Voor de woningen met een lege ruimte tussen de spouwmuur biedt NIVO Isolatiezorg spouwmuurisolatie aan.

Het isoleren van spouwmuren heeft vele voordelen. Door het isolatiemateriaal blijft de warmte in uw woning, dus zal u besparen op de energierekening. Dit werkt ook zo in de zomer. Als het in uw woning nog vrij koel is, zal dit langer zo blijven door de spouwmuurisolatie. Dit biedt dan weer een stukje comfort. Geen koude tocht in de woning en geen oververhitte slaapkamer in de zomer. U bespaart met spouwmuurisolatie zo’n 25 tot 40% aan energie. Nog een groot voordeel is dat de waarde van uw woning aanzienlijk zal stijgen. Hoe energiezuiniger de woning is, hoe waardevoller voor de woningmarkt.

voordelen spouwmuurisolatie steenwijk eps parels

Spouwmuurisolatie met EPS parels

Wij isoleren met IsoPlus EPS parels. We zijn van mening dat dit de beste manier is om een spouwmuur te isoleren. Het wordt aangebracht met een laagje lijm, dit zorgt ervoor dat de parels niet in de natuur belanden, maar daadwerkelijk in de muur blijven. Ook qua kwaliteit zijn EPS isolatieparels zeer goed en daarom kiezen we voor deze manier. Wilt u oude spouwmuurisolatie laten verwijderen? Ook dat is mogelijk met onze spouwcleaning. Voor het verwijderen van bestaande isolatie materialen in de spouwmuur maken wij onderscheidt in twee type woningen:

Onze aanpak bij spouwmuurisolatie in Steenwijk

Een professionele en zorgvuldige aanpak bij spouwmuurisolatie is belangrijk voor een zo goed mogelijk resultaat. Hiermee bedoelen we zowel het isoleren als de afwerking van de muur. Voor elke woning of pand maken we een plan van aanpak dat specifiek op de situatie is gebaseerd. Vervolgens gaan we aan de slag met de onderstaande stappen:

  1. Gaten boren
    We starten met het boren van enkele gaten in de gevel. Dit doen we op de kruising van een horizontale en verticale voeg, zodat het later gemakkelijk herstelt kan worden. Elke meter wordt er een gat geboord, waarbij we bij de kozijnen een optimaal patroon gebruiken, zodat ook daar de vulling perfect wordt.
  2. Spouwmuur vullen
    Vervolgens vullen we de spouwmuur met IsoPlus EPS isolatieparels. Samen met speciale lijm worden de parels in de muur gespoten.
  3. Voegen dichten
    Als de gehele muur is gevuld met isolatieparels, maken we de voegen weer dicht in de oorspronkelijke kleur van de voeg. Zo ziet het geheel er weer netjes uit en zult u niet zien waar de gaten geboord zijn.
spouwmuurisolatie woning joure energiebesparend

Spouwmuurisolatie Steenwijk? NIVO Isolatiezorg

Bent u op zoek naar een bedrijf die spouwmuurisolatie in Steenwijk en omgeving kan leveren? Dan is NIVO Isolatiezorg een goede keuze! Onze jarenlange ervaring met spouwmuren isoleren zorgt ervoor dat wij hét bedrijf zijn wat u zoekt. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Of vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand