Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwcleaning bij woningen na 1978

spouwcleaning isolatiematerialen

Bij woningen die gebouwd zijn vanaf 1978 is tijdens de bouw in de spouwmuren isolatie toegepast. In de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur is een diversiteit aan verschillende soorten isolatie toegepast door de jaren heen.

Vraag direct een offerte aan

Spouwcleaning bij woningen voor 1978

Tot eind jaren tachtig werden er vooral isolatiedekens van minerale wollen (glas-/steenwol) toegepast van slechte enkele centimeters dik. Deze isolatiedekens zijn niet aaneengesloten aangebracht in de spouwmuur en wapperen er door de jaren heen wat los tussenin. De functie en isolatiewaarde van deze dekens is minimaal. Daarnaast neemt de isolatiewaarde nog verder af wanneer dierlijke bewoners van de spouwmuur deze isolatiedekens hebben beschadigd.

Deze in de bouw aangebrachte minimaal werkende isolatiedekens kunnen wij volledig uit de spouwmuur verwijderen. Nadat de spouwmuur volledig leeg is, kunnen wij de spouwmuur weer voor u op een juiste wijze goed isoleren.

Combinatie van isolatiematerialen bij elkaar

Helaas zijn er nog steeds isolatiebedrijven die adviseren om spouwmuren die voorzien zijn van een isolatiedeken van minerale wollen bij te vullen. Wij raden u dit ten zeerste af. Uit onze jarenlange ervaringen komen wij schrijnende gevallen tegen waarbij dit namelijk wel is gebeurd. Hierbij waren deze muren na-geïsoleerd met parels, FOAM of minerale wollen. Doordat de isolatiedekens bijvoorbeeld al beschadigd waren werden deze door de druk nog verder kapot gemaakt. Hierbij kwam de isolatiedekens als een in elkaar gedrukte prop in de muur te zitten. De prop vormde een koude brug met als uiteindelijke gevolg vochtproblemen en schimmel op de binnenmuur. Dit is slechts één voorbeeld van wat er kan gebeuren. De gevolgen van foutief isoleren kosten een veelvoud van het volledig cleanen en op een juiste manier isoleren.

Mochten een dergelijk problemen zich voordoen, dan is er maar één oplossing mogelijk: de spouwmuurisolatie moet volledig worden verwijderd. Het opnieuw sausen van de muur of het plaatsen van voorzetwanden zijn slechts oplossingen die van korte duur zullen zijn. Wij kunnen deze combinatie van na-isolatiematerialen voor u weer volledig uit de spouwmuur halen. Hierbij gebruiken wij speciaal ontworpen apparatuur waarmee wij met een speciale techniek de spouwmuur volledig leeg halen.

spouwcleaning verkeerd isolatiemateriaal

Voordelen spouwcleaning

Spouwcleaning, oftewel het laten verwijderen van de oude spouwmuurisolatie en het opnieuw laten isoleren, heeft meerdere voordelen. Een comfortabelere woning is het resultaat, u heeft minder last van tocht, muffe geuren en vochtplekken verdwijnen en heeft dit natuurlijk een lagere energierekening tot gevolg. Een besparing tot wel 20% per jaar. Het is een investering, die zich snel terugverdient.

Hoe gaat spouwcleaning in zijn werk?

De toegepaste isolatiematerialen zijn bij de bouw veelal ‘verankerd’ aangebracht tussen de binnen- en buitenmuur. Dit betekent dat het niet eenvoudig uit de muur weg te trekken is, omdat deze bevestigd zijn tussen de binnen en buitenmuur. Middels een eigen uniek ontworpen machines en technieken krijgen wij deze isolatiedekens er in een tijdsbestek van enkele dagen weer volledig uit de spouwmuur.

Wij boren net als bij het na-isoleren een vergelijkbaar boorpatroon in de voeg van uw gevel. Daarnaast verwijderen wij per gevel circa 4 tot 6 stenen afhankelijk van de grote en hoeveelheid ramen. Vervolgens verwijderen wij het isolatiemateriaal op speciale wijze uit de muur. Het isolatiemateriaal dat wij uit de muur halen, vangen wij op in onze auto en voeren wij op verantwoorde wijze (indien mogelijk circulair) af. Voortdurend controleren wij tijdens het proces met een camera of de spouw volledig leeg is.

Na het leeghalen van de oude isolatie uit de spouw, is het aanbrengen van goede na-isolatie goedkoper door ons uit te voeren. Voor de na-isolatie maken wij gebruik van IsoPlus EPS Parels. Deze IsoPlus EPS Parels isolatie biedt de garantie voor een goed geïsoleerde woning, omdat de woning kan blijven ademen, het is vochtongevoelig en heeft een hoge isolatiewaarde. We creëren op deze manier een optimaal eindresultaat voor de woning en een beter wooncomfort voor de bewoners. Mocht u interesse hebben in ene biologisch alternatief, dan kunnen wij deze u ook bieden.

Vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand