Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Schimmel laten verwijderen

hoe herken ik schimmel

Schimmelvorming in woningen komt momenteel bij 15% van de woningen voor en neemt steeds verder toe. Enerzijds ontstaat dit door het woongedrag van bewoners en anderzijds door de woning of een combinatie van beide. Bij woongedrag kan gedacht worden aan onder andere het drogen van de was in huis, beperkte ventilatie (luchtvochtigheid stijgt boven de 70% uit), en onvoldoende verwarmen (minimaal 15 graden ’s nachts en 18 graden overdag). Bouwtechnische fouten (zoals een koudebrug of optrekkend vocht), lekkages, kapotte (of verstopte) ventilatiemechanismen en verkeerd aangebrachte isolatie-maatregelen zijn enkele voorbeelden van oorzaken aan de woning die voor schimmelvorming kunnen zorgen. Schimmel is ongezond en schimmel laten verwijderen is dan ook van groot belang.

Vraag direct een offerte aan

Hoe herkent u schimmels en is schimmel behandelen altijd nodig?

Er zijn veel verschillende soorten schimmels, die vaak met het blote oog te zien zijn. Echter is de schimmel niet altijd direct zichtbaar, omdat deze ergens achter verborgen zit. Wanneer dit in een minder geventileerde ruimte is, kunt u de schimmelvorming ruiken. Naarmate de schimmel er langer zit, zal de plek ook steeds groter van worden. Schimmels in huis hebben meestal zwart, wit, groen, geel of een roze kleur.  De structuur van de schimmel is afhankelijk van de ondergrond en het soort schimmel. Schimmel behandelen is belangrijk in alle situaties, wat voor structuur of kleur de schimmel ook heeft.

gevolgen niet verwijderen schimmel

Gevolgen niet verwijderen van schimmel?

Helaas gaan schimmels nooit vanzelf weg en zolang de oorzaak niet wordt opgelost zal de schimmelvorming alleen maar erger worden. De schimmelsporen gaan zich verspreiden door de lucht en bewoners ademen deze sporen in. Astma, keelpijn, hoesten en benauwdheid kunnen gevolgen zijn van het ongezonde leefklimaat in de woning. Niet alleen de gezondheid van de bewoners gaat achteruit, maar ook de staat van de woning zal verslechteren. Schimmel saneren is nodig om er weer een frisse en gezonde ruimte van te maken. Als u dit zelf niet aandurft of niet precies weet hoe het moet, dan kunt u altijd de schimmel laten verwijderen door een specialist op het gebied van schimmel saneren.

Schimmel laten verwijderen of zelf de schimmel behandelen?

Technisch gesproken kunt u vochtplekken op de muur overschilderen. Helaas is dit niet de oplossing en raden wij dit ten strengste af, tenzij de oorzaak van het schimmelprobleem al is aangepakt en de schimmel is verwijderd. Schimmel behandelen is niet zonder risico’s, want zonder goede aanpak kan het probleem erger worden. Als u bijvoorbeeld met een droge doek of borstel over de schimmelvlek gaat wrijven, worden de schimmelsporen door de lucht verspreid. Deze schimmelsporen gaan zweven in de lucht en kunnen zich op andere plekken in de woning gaan nestelen met alle gevolgen van dien. Dit is uiteraard niet het doel van schimmel behandelen. Zonder de juiste beschermingsmiddelen kan deze werkwijze zorgen voor irritaties aan de huid, het inademen van schimmel en irritaties aan de ogen te voorkomen. Heb dit dus goed op orde!

schimmel laten verwijderen nivo isolatiezorg

Schimmel laten verwijderen door NIVO Isolatiezorg

U kunt ook schimmel laten verwijderen door professionals. Wij beschikken over de ervaring en deskundigheid om schimmels op een preventieve en correcte manier te saneren met minimale bewonersoverlast. Hierbij is een gedegen vooronderzoek en voorbereiding essentieel. Na de sanering gaan wij zelfs nog een stap verder door ook de daadwerkelijke oorzaak aan de woning te verhelpen. Hiermee zorgt u voor een beter leefbaar woonklimaat voor bewoners en wordt de staat van de woning verbeterd.

Vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand