Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwmuurisolatie verwijderen

spouwmuurisolatie verwijderen vervangen woning

Merkt u binnenshuis een onaangename tocht op of zijn er diverse vochtplekken zichtbaar op de wanden? Ondanks het feit dat de spouwmuren van uw woning of bedrijfspand geïsoleerd zijn, levert het niet het gewenste resultaat op. Tijd om de huidige status onder de loep te nemen en de spouwmuurisolatie te verwijderen. De specialisten van NIVO Isolatiezorg staan klaar om u hierbij te ondersteunen.

Vraag direct een offerte aan

Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

Wilt u besparen op uw energieverbruik, dan kan het verstandig zijn de spouwmuurisolatie van uw pand te verwijderen en te vervangen. Huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn verplicht voorzien van spouwmuren. Tegelijk is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gedurende de bouw niet voorzien van isolatie. Om dat te verhelpen, werden na 1975 diverse methodes gebruikt die met de kennis van nu onvoldoende zijn gebleken.

Veel panden zijn geïsoleerd met los ingeblazen steen- of glaswol of UF-schuim. Deze isolatiematerialen worden in de loop van de tijd vochtig en verpulveren. Daarnaast zorgt ook het onsecuur aanbrengen van de isolatie voor de nodige problemen met als gevolg dat de isolatiewaarde van het pand sterk afneemt. Is dat bij u het geval en laat u de spouwmuurisolatie niet vervangen, dan zult u dat gaan merken in een stijgende energierekening en in het ontstaan van schimmel- en vochtproblemen.

steenwol

Steenwol verwijderen

Het grootste probleem van steenwol is de combinatie met vocht en het is niet vormvast. Daarnaast zijn deze muren in de meeste gevallen nooit goed gevuld geweest.

UF-schuim

UF-SCHUIM verwijderen

Het probleem van UF-Schuim is dat het na verloop van tijd verpulverd en dat het heel slecht tegen vocht kan. Er ontstaan overal lege plekken in de muur.

EPS parels

EPS parels verwijderen

Door het niet tot amper verlijmen van de EPS parels zijn deze spouwmuren slecht geïsoleerd. De parels zakken weg, waardoor er grote leegtes ontstaan bovenin de spouwmuur.

Tijd voor vervanging

Wanneer u merkt dat de wanden van uw woning of bedrijfspand onvoldoende geïsoleerd zijn of u twijfelt over het huidige rendement, doet u er goed aan de specialisten van NIVO Isolatiezorg in te schakelen. Met onze kennis en ervaring kunnen we goed indiceren hoe het gesteld is met de spouwmuurisolatie voordat we die vervangen. Dankzij een nieuwe techniek die we toepassen zijn we in staat om de huidige na-isolatie vakkundig te verwijderen uit bestaande spouwmuren.

Hebben we de spouwmuurisolatie kunnen verwijderen, dan vervangen we die door een waardige vervanger van hoge kwaliteit. We gebruiken IsoPlus EPS parels die gemaakt zijn van oersterk polystyreen. De lichtgewicht parels vinden gemakkelijk hun weg in de kieren van de spouwmuren. Doordat we vervolgens een nevelachtige lijm aanbrengen, blijft de isolatie jarenlang zitten. Na het verwijderen van de spouwmuurisolatie en die te vervangen door deze EPS parels, kunt u tot wel 40% aan energie besparen.

spouwmuurisolatie verwijderen friesland

Spouwmuurisolatie laten verwijderen door NIVO Isolatiezorg

Door spouwmuurisolatie te verwijderen en te vervangen, maken wij slecht geïsoleerde gebouwen weer comfortabel en energiezuinig. Wilt u dat we dit voor uw woning of bedrijfspand doen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak. Komen we bij u langs om de verouderde isolatie te controleren, dan verzekert u zich van de beste besparing.

Of vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand