Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Spouwmuurisolatie verwijderen

De spouwmuurisolatie verwijderen en vervangen door het nieuwste isolatiemateriaal is een verstandige keuze wanneer u wilt besparen op uw energieverbruik. Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn er verplicht spouwmuren geplaatst. De ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur is in die periode echter niet voorzien van isolatie. Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om dat wel te doen. Een aantal daarvan blijken nu niet goed genoeg om het warm te houden in huis. Los ingeblazen steen- of glaswol en UF-schuim, waarmee veel huizen geïsoleerd zijn, voldoen niet aan de verwachtingen. Het zakt in of wordt vochtig of het vergaat compleet tot stof. Bovendien werd het aanbrengen van isolatiemateriaal niet altijd secuur genoeg uitgevoerd.

Verouderde en slechte na-isolatie een veelvoorkomend probleem. De zogenaamde isolatiewaarde is afgenomen, waardoor u merkt dat de factuur van het gasverbruik is gestegen. Niet alleen uw gasrekening stijgt, maar ook het ontstaan van schimmels op de binnen en/of buitenmuur is een groot probleem.

Dankzij een nieuwe techniek zijn wij echter in staat om bestaande na-isolatiematerialen te verwijderen uit bestaande spouwmuren.

Vraag direct een offerte aan

steenwol

Steenwol

Het grootste probleem van steenwol is de combinatie met vocht en het is niet vormvast. Daarnaast zijn deze muren in de meeste gevallen nooit goed gevuld geweest.

UF-schuim

UF-SCHUIM

Het probleem van UF-Schuim is dat het na verloop van tijd verpulverd en dat het heel slecht tegen vocht kan. Er ontstaan overal lege plekken in de muur.

EPS parels

EPS PARELS

Door het niet tot amper verlijmen van de EPS parels zijn deze spouwmuren slecht geïsoleerd. De parels zakken weg, waardoor er grote leegtes ontstaan bovenin de spouwmuur.

NIVO Isolatiezorg heeft een nieuwe techniek ontwikkeld

Door uw spouwmuurisolatie te verwijderen en opnieuw aan te brengen, maken wij ook slecht geïsoleerde woningen weer comfortabel en energiezuinig. Verzeker u van de beste besparing en laat uw woning eerst goed controleren op verouderde isolatie. Reageer direct via ons contactformulier.