Home » Spouwmuurisolatie » Spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie verwijderen

De spouwmuurisolatie verwijderen en vervangen door het nieuwste isolatiemateriaal is een verstandige keuze wanneer u wilt besparen op uw energieverbruik. Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn er verplicht spouwmuren geplaatst. De ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur is in die periode echter niet voorzien van isolatie. Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om dat wel te doen. Een aantal daarvan blijken nu niet goed genoeg om het warm te houden in huis. Los ingeblazen steen- of glaswol en UF-schuim, waarmee veel huizen geïsoleerd zijn, voldoen niet aan de verwachtingen. Het zakt in of wordt vochtig of het vergaat compleet tot stof. Bovendien werd het aanbrengen van isolatiemateriaal niet altijd secuur genoeg uitgevoerd.

Verouderde en slechte na-isolatie een veelvoorkomend probleem. De zogenaamde isolatiewaarde is afgenomen, waardoor u merkt dat de factuur van het gasverbruik is gestegen. Niet alleen uw gasrekening stijgt, maar ook het ontstaan van schimmels op de binnen en/of buitenmuur is een groot probleem. Dankzij een nieuwe techniek zijn wij in staat om bestaande na-isolatiematerialen te verwijderen uit bestaande spouwmuren.

STEENWOL

Het grootste probleem van steenwol is de combinatie met vocht en het is niet vormvast. Daarnaast zijn deze muren in de meeste gevallen nooit goed gevuld geweest.

UF-SCHUIM

Het probleem van UF-Schuim is dat het na verloop van tijd verpulverd en dat het heel slecht tegen vocht kan. Er ontstaan overal lege plekken in de muur.

EPS PARELS

Door het niet tot amper verlijmen van de EPS parels zijn deze spouwmuren slecht geïsoleerd. De parels zakken weg, waardoor er grote leegtes ontstaan bovenin de spouwmuur.

Spouwmuurisolatie laten verwijderen?

Vraag direct een offerte aan!

Voordelen verwijderen van oude spouwmuurisolatie

Het laten verwijderen van de oude spouwmuur isolatie en het opnieuw laten isoleren betekent voor u een prettiger wooncomfort, minder last van tocht, muffe geuren en vochtplekken en natuurlijk een lagere energierekening. Vaak bespaart u al gauw zo’n 25 tot 40% per jaar. Het is dus een investering die zich snel terugverdient. NIVO Isolatiezorg is Insula gecertificeerd.

Alle voordelen van nieuwe spouwmuurisolatie op een rijtje:

  • Prettiger wooncomfort
  • 25 tot 40% besparing per jaar
  • 10 Jaar garantie
spouwmuurisolatie verwijderen

Hoe wij uw spouwmuurisolatie verwijderen

In een tijdsbestek van ongeveer 2 dagen klaren we de hele klus. Eerst gaan we de oude spouwmuurisolatie verwijderen. Dit doen we door het isolatiemateriaal los te maken en af te zuigen; er worden een aantal afzuigpunten in de gevel gezaagd en via een bepaald patroon worden er gaten in de voegen geboord waar het apparaat dat het materiaal losmaakt op bevestigd wordt. Hierbij voorkomen we dat de stenen beschadigen. Wanneer het allemaal los in de spouwmuur zit, wordt het door een slang in de vrachtwagen gezogen. Hiervoor gebruiken we speciaal ontwikkelde apparatuur, die voldoet aan de laatste kwaliteits- en veiligheidseisen.

Op dat moment is de spouwmuur leeg en gereed om gevuld te worden met onze Tripleplus EPS parels. Deze nieuwe vorm van spouwmuurisolatie biedt een garantie voor een goed geïsoleerde woning. We creëren dus een optimaal eindresultaat voor jouw woning. Zoals gezegd biedt een nieuwe isolatielaag meer wooncomfort én levert het u een welkom voordeel op in de portemonnee.

Spouwcleaning in zomer vs. winter

Omdat het oude isolatiemateriaal in de wintermaanden vaak nog meer vocht aantrekt, gaat onze voorkeur uit naar het verwijderen van isolatiemateriaal in de zomer.

Kosten voor het verwijderen van jouw spouwmuurisolatie

Geïnteresseerd geraakt in onze diensten? Voor een advies op maat en een juiste indicatie van de kosten kunt u gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij komen dan gratis langs om uw wensen te inventariseren, zodat we een goed beeld hebben van uw woning én behoeften.

Hoe werkt Spouwcleaning?

Bekijk deze video en het is meteen duidelijk.

Meekijken in Drachten

Deze woning wordt weer comfortabel door opnieuw te isoleren.