Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Biobased spouwmuurisolatie

biobased spouwmuurisolatie duurzaam

Inmiddels beschikken wij over een natuurlijk biobased isolatiemateriaal dat uitstekende isolerende eigenschappen biedt voor spouwmuren. Het is ademend, wat betekent dat het vocht kan absorberen en afgeven zonder de structuur van het materiaal aan te tasten. Dit helpt om de luchtvochtigheid in uw huis te reguleren en schimmelvorming te voorkomen.

Het biobased alternatief om de spouwmuur mee te isoleren heeft een Lambda waarde van 0.040 W/mK en een densiteit van circa 70 kg/m3.

Vraag direct een offerte aan

Voordelen van biobased spouwmuurisolatie

  • Energiebesparing : Vermindert het warmteverlies, wat leidt tot lagere stookkosten en een comfortabeler binnenklimaat.
  • Duurzaamheid : Natuurproduct dat biologisch afbreekbaar en recyclebaar is, waardoor het milieu minder belast wordt.
  • Geluidsreductie : Natuurlijke geluiddempende eigenschappen die bijdragen aan een stillere woonomgeving.
  • Lange levensduur : Bestand tegen rot en degradeert niet, wat zorgt voor een langdurige isolatieprestatie. Daarnaast is het niet aantrekkelijk voor muizen en termieten.

Na-isoleren van spouwmuren met een biologisch alternatief

Het proces van het na-isoleren van spouwmuren met het biobased alternatief begint met een inspectie door een gespecialiseerde aannemer. Deze inspectie is nodig om te bepalen of de spouwmuren geschikt zijn voor na-isolatie. Vervolgens worden er kleine gaten in de buitenmuur geboord, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt geblazen. Na het vullen van de spouw worden de gaten netjes afgewerkt om de oorspronkelijke staat van de muur te herstellen.

biobased isolatie friesland

Biobased spouwmuurisolatie door NIVO

Na-isoleren van lege spouwmuren met ons biobased alternatief is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren terwijl u ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. Met de natuurlijke eigenschappen van het materiaal bent u verzekerd van een gezond en comfortabel binnenmilieu.

Tip: Bij het gebruik van biobased isolatiematerialen is er extra subsidie bovenop de standaard subsidie mogelijk bij het RVO.

Vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand