Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Buitenmuur impregneren tegen vocht en weersinvloeden

buitenmuur impregneren tegen vocht

Het impregneren van buitenmuren is een essentiële behandeling om uw huis te beschermen tegen vocht, vuil en weersinvloeden. Deze techniek verhoogt de duurzaamheid van uw gevel en helpt om toekomstige schade te voorkomen. Hieronder vindt u informatie over wat impregneren inhoudt, de voordelen ervan, en hoe wij te werk gaan. Bescherm ook uw huis tegen vocht en weersinvloeden!

Vraag direct een offerte aan

Wat is impregneren?

Impregneren, ook bekend als hydrofoberen, is het waterafstotend maken van buitenmuren door middel van een speciale vloeistof. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van het metselwerk en vormt een beschermende laag die voorkomt dat water en vuil binnendringen, maar die tegelijkertijd dampdoorlatend blijft, zodat de muur kan ademen.

Voordelen van buitenmuur impregneren

  • Waterafstotend: Impregneren maakt de buitenmuren waterafstotend, wat helpt om vochtproblemen zoals doorslaand vocht en schimmelvorming binnenshuis te voorkomen.
  • Langdurige bescherming: Een goed geïmpregneerde muur is beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals regen, sneeuw, en vorst, waardoor de levensduur van de muur verlengd wordt.
  • Energiebesparing: Door het voorkomen van vochtopname blijven de thermische eigenschappen van de muur behouden, wat kan bijdragen aan een lagere energierekening.
  • Vermindering van vuilaanhechting: De impregneerlaag voorkomt dat vuil zich hecht aan de muur, waardoor de gevel langer schoon blijft en onderhoud eenvoudiger wordt.
  • Esthetische verbetering: Een geïmpregneerde muur heeft een frissere uitstraling en behoudt langer zijn oorspronkelijke kleur en uitstraling.

Hoe wij buitenmuren impregneren

In de meeste gevallen impregneren wij de gevel nadat wij de spouwmuur hebben geïsoleerd. Wij adviseren om altijd eerst de spouwmuur te isoleren, indien gewenst, alvorens er wordt gestart met impregneren. Een omgekeerde werkwijze is niet aan te bevelen. Bij het impregneren van de gevel gaan wij als volgt te werk.

  • Inspectie: We beginnen met een grondige inspectie van de buitenmuren om eventuele beschadigingen of vochtproblemen te identificeren.
  • Voorbereiding: Alle vuil, mos en losse deeltjes worden grondig verwijderd om een optimale hechting van het impregneermiddel te garanderen. Hiervoor kan gebruik van een hogedrukunit met gepaste druk noodzakelijk zijn.
  • Toepassing: We brengen het impregneermiddel zorgvuldig aan met behulp van professionele apparatuur, waarbij we zorgen voor een gelijkmatige dekking over het gehele oppervlak.
  • Drogen: Na het aanbrengen moet het impregneermiddel drogen. Dit proces kan variëren afhankelijk van het type middel en de weersomstandigheden.
  • Controle: Na het drogen voeren we een laatste inspectie uit om de kwaliteit en volledigheid van de behandeling te verzekeren.
buitenmuren impregneren tegen vocht onderzoek

Buitenmuur impregneren tegen vocht door NIVO Isolatiezorg

Het impregneren van uw buitenmuren is een slimme investering in de duurzaamheid en het uiterlijk van uw huis. Met onze professionele aanpak en hoogwaardige materialen bieden wij een duurzame oplossing die uw woning langdurig beschermt tegen vocht en vervuiling.

Vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand