Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Muur injecteren tegen optrekkend vocht

muur injecteren tegen vocht

Om te voorkomen dat optrekkend vocht uw muren beschadigt, is het belangrijk dit probleem zo snel en effectief mogelijk te verhelpen. Een manier waarop we dat bij NIVO isolatiezorg voor u doen, is door de muur te injecteren tegen optrekkend vocht. Het is een slimme oplossing die we in veel gevallen eenvoudig toepassen en die uw muren van binnenuit beschermt tegen vocht. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen. Niet alleen voor het injecteren van de muur bent u bij ons aan het juiste adres, we staan ook klaar om u te helpen met onder andere spouwmuur– en dakisolatie.

Vraag direct een offerte aan

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem in veel huizen, vooral in oudere gebouwen. Het treedt op wanneer grondwater via de poriën in de muren omhoogtrekt, wat kan leiden tot vochtproblemen binnenin de structuur. Dit kan resulteren in schimmelgroei, afbladderende verf, loslatend behang, en zelfs structurele schade aan het gebouw.

Hoe werkt het injecteren van muren tegen optrekkend vocht?

Muurinjectie is een effectieve en duurzame methode om optrekkend vocht te bestrijden. Deze techniek omvat het injecteren van een waterafstotende stof direct in de aangetaste muren op plinthoogte. Hier zijn de stappen die doorgaans worden gevolgd bij het injecteren van muren tegen optrekkend vocht:

  1. Diagnose en planning: Een specialist beoordeelt de mate van vocht en bepaalt de meest effectieve behandeling. De hoogte tot waar het vocht is opgetrokken wordt gemeten.
  2. Voorbereiding van de muur: Het getroffen gebied wordt voorbereid door eventuele afwerkingen te verwijderen en de muur bloot te leggen.
  3. Boren van gaten: Er worden gaten geboord langs een horizontale lijn dicht bij de grond, meestal op plinthoogte. De gaten worden geboord met tussenpozen van ongeveer 10-12 cm.
  4. Injectie: Een speciale vloeistof wordt onder druk in de gaten geïnjecteerd. Deze vloeistof verspreidt zich door de poriën van de muur en vormt een waterdichte barrière die het opstijgen van vocht blokkeert.
  5. Afwerking: Na het injectieproces worden de gaten opgevuld en wordt de muur, indien de vochtig is, behandeld. Op de binnenmuur wordt een vochtwerende afdeklaag aangebracht (ca. tot 60-80 cm boven de vloer). Hierdoor kan het vocht in de muur later niet alsnog naar binnen uitslaan. Nadat de muur is geïnjecteerd en behandeld kan de muur worden afgewerkt met een nieuwe stuclaag of andere afwerking.
binnenmuur injecteren gaatjes boren

Onze andere diensten

Wanneer we van binnenuit muren injecteren, kan optrekkend vocht effectief worden tegengehouden. Het is een van de manieren waarmee we het wooncomfort voor u verhogen en problemen verhelpen. Daarnaast zijn we bij NIVO Isolatiezorg gespecialiseerd in oplossingen voor het verbeteren van de isolatie van uw woning. Zo komen we graag bij u langs om waar nodig de huidige spouwmuurisolatie te verwijderen en te vervangen. Hiervoor gebruiken we IsoPlus EPS parels, een zeer effectief isolatiemateriaal dat gemakkelijk is aan te brengen en een hoog rendement heeft.

Voordelen van het injecteren van muren tegen optrekkend vocht

  • Duurzaamheid: Eenmaal geïnjecteerd biedt het een langdurige oplossing tegen optrekkend vocht.
  • Effectiviteit: Deze methode stopt het vocht effectief en voorkomt verdere schade aan de muur.
  • Esthetische verbetering: Het elimineren van vochtproblemen helpt bij het behouden van het uiterlijk en de integriteit van het gebouw.
  • Waardeverhoging van het pand: Een droog en gezond huis verhoogt de waarde van uw onroerend goed.

Wanneer een specialist (Erkend Vochtexpert) inschakelen?

Het is aan te raden om een specialist in te schakelen als u tekenen van optrekkend vocht in uw huis opmerkt. Een specialist kan de juiste diagnose stellen en de meest geschikte behandeling adviseren. Zelfbehandelingsmethoden zijn vaak niet effectief en kunnen het probleem verergeren. NIVO Isolatiezorg is Erkend Vochtexpert en kan u van het juiste advies voorzien.

binnenmuur injecteren tegen vocht

De muur laten injecteren door NIVO Isolatiezorg

Muurinjectie is een bewezen methode om de problemen die door optrekkend vocht worden veroorzaakt effectief aan te pakken. Door het inschakelen van een professional kunt u ervoor zorgen dat uw huis beschermd blijft tegen vocht en de daarmee samenhangende problemen. Wilt u door NIVO Isolatiezorg uw muur injecteren tegen optrekkend vocht? Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar onze diensten en hoe we u kunnen helpen.

Of vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand