Home » Dakisolatie

Dakisolatie

Voor een beter energielabel van jouw woning of meer wooncomfort in temperatuur en geluid kun je kiezen voor isolatie van jouw woning. Als je start met het isoleren van je dak, dan is het belangrijk dat vooraf goed wordt gekeken naar de functie van het dak, de dakopbouw en de dakconstructie.

Om een idee te geven: Je bespaart met dakisolatie gemiddeld 15% per jaar op je energiekosten. Binnen 8 jaar heb je vaak de investering terug. We hoeven je niet te overtuigen, het terugbrengen van jouw gasrekening is ons bewijs.

We bekijken eerst de specifieke onderdelen van het dak en houden hierbij rekening met de specifieke bevestigingsmethode, brandveiligheid, geluidsisolatie en de afdichtingsmethode.

Voor dakisolatie biedt NIVO Isolatiezorg u drie opties aan:

Kingspan dakplaten

Bij NIVO Isolatiezorg werken we onder andere met Kingspan dakisolatieplaten. Deze platen zijn leverbaar in verschillende isolatiewaarden en druksterkten. De diverse varianten bieden mogelijkheden waardoor we ook rekening kunnen houden met de nodige bevestigingsmethoden en specifieke afdichtingen. De dakisolatieplaten van Kingspan zijn licht van gewicht, snel toe te passen en brandveilig. De platen zijn volledig recyclebaar, dat is een mooie bijkomstigheid.

Naturoll dakisolatie

Naturoll dakisolatie is een veerkrachtige, onbeklede glaswoldeken met ECOSE® Technology en heeft van nature een goede isolatiewaarde. Deze glaswol isolatie is ontwikkeld voor de thermische, akoestische en brandveilige isolatie van houtconstructies in een woning. Goede dakisolatie zorgt ervoor dat er niet onbedoeld warmte verloren gaat uit jouw woning. Naturoll laat zich gemakkelijk klemmend aanbrengen bij een sporenkap.

Triple Plus EPS Parels

Net als bij het isoleren van de spouwmuren kun je ook bij het isoleren van het dak gebruik maken Triple Plus EPS parels. Wij adviseren je dan niet om deze Triple Plus EPS Parels onder de dakpannen te spuiten in verband met harde windstoten of eventuele toekomstige stormschade aan jouw dak. Wel kan jouw dak van binnenuit worden geïsoleerd met Triple Plus EPS Parels. Wil je meer weten over deze manier van isoleren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met één van onze experts op.