Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Vloer- en bodemisolatie verwijderen

Het kan om een diversiteit van redenen voorkomen dat de aangebrachte vloer- of bodemisolatie weer moet worden verwijderd. Eén van de redenen is lekkage, maar ook het vervangen van leidingwerk bij renovatie, rottende vloerbalken of aangebrachte isolatie die een optimale werking heeft verloren.

bodemisolatie verwijderen eps parels

Bodemisolatie met EPS parels verwijderen

Wanneer de bodem is ge-isoleert met EPS parels is deze niet meer toegankelijk om in te werken. Wij raden het dan ook ten zeerste af om kruipruimtes te isoleren met losliggende parels. Zeker als er gekeken wordt naar de duurzaamheid (milieu aspect en hergebruik) en de diervriendelijkheid (inhaleer of inslikgevaar bij opstuiven) ervan. Daarnaast is de isolerende werking van EPS parels onder de vloer minimaal. De laag met parels bedekken de bodem en waaien door de ventilatie onder de woning in een hoek. Wij bieden u de mogelijkheid om deze parels onder vloer te verwijderen en vervolgens uw vloer weer op een juiste en lucratieve manier te isoleren.

Vraag direct een offerte aan

drowa chips kruipruimte leeghalen

Kruipruimte met Drowa Chips leeghalen

Ook wanneer de bodem of gehele kruipruimte is geïsoleerd met Drowa Chips kan het voorkomen dat deze al dan niet tijdelijk in zijn geheel of gedeeltelijk leeg moet worden gezogen in verband met bijvoorbeeld renovatiewerk. Wij zuigen de gewenste ruimte voor u leeg en zorgen dat na de werkzaamheden dezelfde isolatiechips weer terug op de plek komt. Hierdoor bent u voorzien van de juiste en gewenste isolatiewaarde.

Vraag direct een offerte aan

vloerisolatie verwijderen met pur schuim

Vloerisolatie met PUR zorgt voor problemen

Met regelmaat zien wij bij woningen die met PUR zijn geïsoleerd rottende steunbalken onder de vloer. De PUR is tussen de balken gespoten en dichten daarbij niet de balken (geheel) af. De kou en vocht vanuit de grond zorgt vervolgens voor condens onder op de aangebrachte PUR en houten balken. Vaak zie je de condens druppels er onder hangen. De balken slaan in de loop der tijd zwart uit en beginnen te rotten. Deze PUR is niet meer te verwijderen en met het bij spuiten van PUR wordt het probleem erger. De enige oplossing om dit proces te stoppen is het aanbrengen van bodemisolatie zodat de kou en vocht uit de grond niet meer omhoog trekt.

Vloeren van de onderkant isoleren met PUR schuim is in onze ogen ook geen duurzame oplossing. Naast het feit dat bij PUR schuim bepaalde gassen kunnen vrijkomen is het ook niet meer te verwijderen van de oppervlakte waar het tegenaan wordt gespoten. Wij leven steeds meer in een circulaire wereld, waarin bouwmaterialen hergebruikt worden. Bij het gebruik van PUR schuim is het hout van de vloeren bij eventuele sloop niet meer te gebruiken. Daarnaast komt de PUR schuim ook op leidingen terecht waardoor tussen de leiding en de PUR schuim condens kan optreden. Hierdoor gaan leidingen in de loop der tijd roesten en kunnen vervolgens zorgen voor lekkage. Daarnaast zal PUR in de loop der tijd poreus worden en de isolatiewaarde verliezen.

Vraag direct een offerte aan

Vloeren isoleren met luchtdichte folie is niet altijd effectief

Het isoleren van de vloeren met de welbekende Tonzon vloerisolatie kan werken mits het 100% goed is aangebracht. Indien het aanbrengen van deze isolatiemethodiek niet juist wordt gedaan of de aangebrachte isolatie laag raakt beschadigd in de loop der tijd, dan is de werking minimaal. Tevens dient hierbij ook altijd de grond te worden afgedicht met een luchtdichte dampfolie anders trekt het vocht uit de bodem omhoog. Op het moment dat dit niet is gedaan of slecht is aangebracht, zullen er in de loop der tijd vochtproblemen optreden.

luchtdichte folie onder vloer weghalen

Deze aangebrachte isolatie onder de vloer is eenvoudig te verwijderen. Na het verwijderen van deze isolatie kan de kruipruimte weer worden geïsoleerd.

Vraag direct een offerte aan