Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Biobased dakisolatie van binnenuit

biobased dakisolatie van binnenuit

Het isoleren van daken is een cruciale stap in het verhogen van de energie-efficiëntie en het comfort van uw woning. Een effectieve manier om dit te bereiken is door het isoleren van het dak van binnenuit met houtwol, een natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal dat uitstekende thermische en akoestische eigenschappen biedt. Houtwol is een relatief nieuw type isolatiemateriaal dat steeds populairder wordt vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Vraag direct een offerte aan

Wat is houtwol isolatie?

Houtwol is een natuurlijk isolatiemateriaal gemaakt van houtvezels uit reststromen uit houtzagerijen. De Gutex Thermofibre houtwol die door ons wordt gebruikt zijn zuivere, losse houtvezels afkomstig van den en spar uit het Zwarte Woud. Het materiaal staat bekend om zijn uitstekende isolatievermogen, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Houtwol is bijzonder geschikt voor dakisolatie vanwege zijn vochtregulerende eigenschappen, die helpen bij het handhaven van een optimaal binnenklimaat door overtollig vocht te absorberen en af te geven.

Voordelen van houtwol isolatie

  • Thermische prestaties: Houtwol heeft een hoge warmteopslagcapaciteit, wat betekent dat het in de winter warmte vasthoudt en in de zomer helpt om uw huis koel te houden.
  • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie biedt houtwol ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, wat zorgt voor een stillere en rustigere woonomgeving.
  • Duurzaamheid: Houtwol is een hernieuwbaar materiaal dat zowel biologisch afbreekbaar als recyclebaar is, wat bijdraagt aan de ecologische voetafdruk van uw woning.
  • Vochtregulatie: De natuurlijke vochtregulerende eigenschappen van houtwol helpen condensatie en schimmelvorming voorkomen, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
gutex thermofibre houtwol dakisolatie

Eigenschappen houtwol

De houtwol heeft een lambda-waarde van 0,039 W/mK en een densiteit van 38kg/m3. Bij een dikte van ca. 14 cm bereikt het een RD-waarde van 3,5, wat zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Daarnaast zorgt de specifieke warmtecapaciteit van 2100J/kgK ervoor dat de houtwol de warmte wel tot 3 maal langer buiten het huis hout, dan glaswol. Afhankelijk van de dikte houdt een isolatiedikte van ca 14 cm de warmte tot wel 10 uur buiten het huis.

Biobased dakisolatie van binnenuit met houtwol

  1. Inspectie en voorbereiding: Eerst inspecteren we het dak om te verzekeren dat er geen vochtproblemen of structurele schade is.
  2. Afdichting: Alle kieren en openingen worden zorgvuldig afgedicht om een luchtdichte isolatielaag te garanderen.
  3. Plaatsing van dampremmende laag: Een dampremmende folie wordt aangebracht om vochtproblemen te voorkomen.
  4. Aanbrengen van houtwol: Met behulp van speciale technieken blazen we houtwol onder hoge druk in, zodat het materiaal dicht en gelijkmatig verdeeld wordt.
  5. Afwerking: Het dak wordt afgewerkt met gipsplaten of andere geschikte materialen om u van een nette en veilige oplevering te verzekeren.

Daarnaast kan houtwol ook worden ingeblazen in wanden van houtskeletbouwwoningen of tussenverdiepingen in bestaande woningen.

Biobased dakisolatie door NIVO Isolatiezorg

Kiezen voor houtwolisolatie voor uw dak biedt niet alleen een verhoging van uw wooncomfort en een verlaging van uw energierekening, maar draagt ook bij aan een duurzame toekomst. Met de natuurlijke eigenschappen van houtwol investeert u in een gezond leefklimaat en een betere isolatie van uw woning.

Tip: Bij het gebruik van biobased isolatiematerialen is er extra subsidie bovenop de standaard subsidie mogelijk bij het RVO.

Vraag direct een offerte aan voor uw woning of pand