Wilt u de houten draagvloer of de betonnen systeemvloer van uw woning beschermen tegen vocht en schimmel? Wilt u geld besparen of simpelweg meer wooncomfort creëren? Oriënteert u zich goed en kies voor een effectieve vloerisolatie. Op deze manier bespaart u op uw energiekosten en zult u comfortabeler wonen. Let op: u kunt tijdelijk subsidie krijgen op de isolatie van uw woning, profiteer nu!
Om u een idee te geven:
U bespaart met vloerisolatie ruim 10% per jaar op de energiekosten. Binnen 8 jaar heeft u vaak de investering terug. We hoeven u niet te overtuigen, het terugbrengen van uw gasrekening is ons bewijs.
Vloeren isoleren wij met Drowa Chips. Drowa Chips zijn erg licht en gemakkelijk te verplaatsen. Zo kunt u na het isoleren altijd nog bij de onderkant van de vloer of de leidingen in de kruipruimte. De werking van Drowa Chips is als één van de weinige wetenschappelijk bewezen. Door de gesloten celstructuur verliezen de chips hun werking niet wanneer dit in aanraking komt met vuil of andere stoffen. In tegenstelling tot ander isolatiemateriaal, blijven Drowa Chips levenslang geld besparen en vochtproblemen voorkomen. Daarnaast hebben Drowa Chips een duurzaam karakter, omdat Drowa Chips ook weer op te zuigen zijn en kunnen worden hergebruikt.
De Drowa Chips kunnen zowel als bodemisolatie en als vloerisolatie worden toegepast. Bij bodemisolatie wordt de bodem met een minimale laagdikte van 35cm voorzien van de Drowa Chips. Hierdoor krijgt kou en vocht vanuit de grond geen kans om op te stijgen. Indien de kruipruimte in zijn geheel tot de onderzijde van de vloer wordt gevuld met Drowa Chips spreken we van vloerisolatie. Hierdoor behaal je een hogere isolatiewaarde (rc-waarde) en is er meer subsidie vanuit de overheid beschikbaar. Tegelijk werpt het volledig vullen van de kruipruimte een heel ander licht op ventilatie. Voor een goed klimaat in de kruipruimte is ventileren dan niet meer nodig (wettenschappelijk aangetoond).
Het isoleren van vloeren met IsoPlus EPS Parels raden wij ten zeerste af. Kruipruimtes zijn hierdoor niet meer bereikbaar en de parels liggen er los (ongelijmd) in. Als u kijkt naar de duurzaamheid (milieu aspect en hergebruik) en de diervriendelijkheid (inhaleer of inslikgevaar bij opstuiven), dan adviseren wij niet om vloeren met IsoPlus EPS parels te isoleren.
Vloeren van de onderkant isoleren met PUR schuim is in onze ogen ook geen duurzame oplossing. Naast het feit dat bij PUR schuim bepaalde gassen kunnen vrijkomen is het ook niet meer te verwijderen van de oppervlakte waar het tegenaan wordt gespoten. Wij leven steeds meer in een circulaire wereld, waarin bouwmaterialen hergebruikt worden. Bij het gebruik van PUR schuim is het hout van de vloeren bij eventuele sloop niet meer te gebruiken. Daarnaast komt de PUR schuim ook op leidingen terecht waardoor tussen de leiding en de PUR schuim condens kan optreden, waardoor leidingen kunnen gaan roesten. Daarnaast zal PUR in de loop der tijd poreus worden en de isolatiewaarde verliezen.