Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Over ons

Het beste resultaat behalen, zodat de besparing en het comfort optimaal zijn. Voor u en het milieu. 

De woningen worden door specialisten van NIVO Isolatiezorg opgemeten en bekeken. We leggen duidelijk uit welk rendement behaald kan worden, u krijgt de beste offerte op maat. Met een goed geïsoleerde woning bespaart u al snel tot 40% op uw energierekening. Comfortabeler wonen zorgt direct voor meer sfeer bij u thuis Als een woning goed geïsoleerd wordt, dan betekent dit direct ook een verbetering van de waarde van de woning. Het leefcomfort schiet omhoog en de gasrekening omlaag. Elke woning is anders en het is niet zo dat er even een muur volgespoten wordt. Dat kan wel, maar levert niet het beste rendement en het hoogste resultaat op. Onze isolatie specialisten zijn secuur en laten de woning na het isoleren weer netjes achter. Bij NIVO Isolatiezorg vindt u alle isolatiezorg onder één dak. Twijfelt u of u asbest in uw woning heeft? Ook dan kunt u bij NIVO terecht.

Wij kiezen het meest geschikte materiaal voor uw spouwmuur. IsoPlus EPS Parels (HR++) is een nieuw product dat we gebruiken bij NIVO Isolatiezorg, deze IsoPlus EPS parels worden al meer dan 50 jaar gebruikt. De parels hebben een levensduur van meer dan 100 jaar. Wij weten wat we doen, uw huis, het comfort en het rendement staan bij ons centraal. NIVO Isolatiezorg is Insula gecertificeerd (BRL 2121: Spouwmuurisolatie met EPS-/EPLA-schuimparels). Alle opdrachten worden met de grootste zorg uitgevoerd. We richten ons op het beste resultaat, zowel bij het vullen als bij het afwerken. Heeft u een vraag over de aangebrachte isolatie? Laat het ons direct weten. We staan voor ons werk en garanderen de beste kwaliteit.

Materieel en gereedschap

Goed, netjes (rijdend) materieel en uitstekend gereedschap vinden wij belangrijk. Dat ziet u aan de buitenkant van de auto en in de werkruimte van de vrachtauto. Het gereedschap is vrijwel nieuw en we werken altijd met scherpe boren, zodat er met minimale beschadigingen en precisie gewerkt kan worden.

Door het gebruik van meerdere  kleuren voegspecie kunnen wij vrijwel alle boorgaten onzichtbaar afwerken, zodat uw huis zijn uitstraling nooit zal verliezen. Onze jarenlange ervaring met het afvoegen van woningen zorgt ervoor, dat we er bijna altijd in slagen om vrijwel onzichtbaar te werken. “Iemand die niet weet dat er geïsoleerd is, mag het ook niet zien” Als we aan het werk zijn kunt u gerust een kijkje nemen in de wagen. Het achterschot van de parelopslagruimte in de auto is transparant gemaakt zodat u kunt zien hoeveel isolatiemateriaal in de muren en/of het dak of vloer is gespoten. We leggen u tijdens de werkzaamheden graag uit hoe het werkt en beantwoorden uw vragen.

Samenwerkingen

NIVO Isolatiezorg werkt veel samen met de overheden om verbeteringen tot stand te brengen. Samenwerkingen waar meerdere bedrijven met gemeenten ervoor zorgen dat inwoners gemakkelijk, snel en betrouwbaar geholpen kunnen worden. In Noord Nederland is het “100.000 woningen-project” dat ondersteund wordt door de drie Noordelijke provincies. Daaruit is de organisatie KUUB ontstaan die het project SLIM heeft ontwikkeld.

Slim is zuiniger wonen met minder energie. Daaruit voortvloeiend zijn er een aantal samenwerkingsverbanden gestimuleerd en ontstaan. Wij werken daardoor concreet in drie projecten, waarin samenwerking met bedrijven en overheden om woningen energiezuinig te verbeteren het uitgangspunt is. Dat zijn:

  • het Energie(k) Loket (Gem. Tytsjerkstradiel)
  • Energiemarkt Drachten (Smallingerland)
  • Goed bezig (Dongeradiel, Dantumadiel)

Verouderde en slechte na-isolatie is een veelvoorkomend probleem van vocht en schimmel op uw muren. Hierbij is de zogenaamde isolatiewaarde afgenomen. Niet alleen uw gasrekening stijgt, maar ook het ontstaan van schimmels op de binnen en/of buitenmuur is in dat geval een groot probleem. Deze problemen komen wij voornamelijk tegen bij na-geïsoleerde spouwmuren met steenwol/glaswol of UF-Schuim. Van steen- en glaswol is bekend dat het in de loop der tijd verzakt en fungeert als een spons. Het probleem van UF-Schuim is, dat het na verloop van tijd verpulvert. Beide producten kunnen slecht tegen vocht en wanneer ze eenmaal vochtig zijn, blijft het nat en klontert het samen. Deze ontwikkeling zorgt vervolgens voor vochtplekken en schimmels op binnen- en buitenmuren.

eps isolatie parels grijs

Indien u hier last van krijgt, dan zal de na-isolatie waarschijnlijk moeten worden verwijderd. Alvorens wij dit doen, komen wij eerste een inspectie uitvoeren om te kijken of dit echt het probleem is. Hierbij boren wij een gaatje in uw spouwmuur en bekijken wij de situatie van binnenuit met een camera. Daarnaast voeren wij een vochtmeting op uw binnenmuur uit. Dankzij een nieuwe zelf ontwikkelde techniek zijn wij vervolgens in staat om bestaande na-isolatiematerialen te verwijderen uit bestaande spouwmuren. Het verwijderen van steenwol, glaswol, UF-schuim of ongelijmde parels neemt bij een gemiddelde woning 2 dagen in beslag. Op dat moment dat de spouwmuur helemaal leeg is, kunnen wij deze weer voor u vullen met IsoPlus EPS Parels (HR++). IsoPlus EPS parels zijn vocht ongevoelig, blijven ademen en hebben de hoogste isolatiewaarde.

Welke na-isolatiematerialen kunnen wij uit de spouwmuur halen

  • UF-schuim
  • Glas-/steenwol
  • IsoPlus EPS-parels (ongelijmd)

NIVO Isolatiezorg is Insula gecertificeerd (BRL2121), heeft bouwkundig experts in dienst en maakt onderdeel uit van de NIVO Groep. Samen werken wij al meer dan 30 jaar aan een schonere wereld.

Werkzaamheden:

  • Vochtbestrijding in muren
  • Spouwcleaning

Wij zijn actief in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland

Wij zijn gecertificeerd voor
BRL 2121: Spouwmuurisolatie met EPS-/EPLA-schuimparels

vestiging nivo bolsward

NIVO Isolatiezorg B.V.

De Wymerts 3
8701 WT Bolsward

T 088-2849555
E verkoop@isolatiezorg.nl
W www.nivoisolatiezorg.nl
KvK 82557454