Home » Spouwmuurisolatie » EPS Parels

EPS parels

EPS parels zijn, op basis van tientallen jaren ervaring, verreweg het beste en sterkste isolatie materiaal met het minste risico voor het navullen van de spouwmuur. En omdat wij alleen werken met de beste materialen en apparatuur, kiest NIVO Isolatiezorg voor de (Tr+++) Triple Plus EPS spouwmuurisolatie parels. NIVO Isolatiezorg is Insula gecertificeerd.  

De EPS parels kunnen eindeloos gerecycled worden. Ze zijn milieuvriendelijk en uitstekend geschikt voor de spouwmuurisolatie. Het materiaal wordt in allerlei (zware) toepassingen gebruikt. Zelfs in de water- en wegenbouw, als drijvende steiger, in zwemvesten, als drukverdeler en als lichtgewicht ophoogmateriaal onder wegen en funderingen. Wilt u comfortabeler wonen en EPS parels voor spouwmuurisolatie inzetten?

Vraag een offerte aan
eps isolatie parels grijs

Wat is EPS isolatie?

De eigenschappen van EPS isolatie zijn al meer dan 50 jaar bekend en het product wordt nog steeds verbeterd. Op de Triple Plus parels is een CE keurmerk van toepassing, anders mag deze niet verkocht worden. Voor de spouwmuurisolatie in de bouw zijn een aantal EN-normen van toepassing waar het ministerie VROM scherp toezicht op houdt. EPS (Tr+++) spouwmuurisolatie parels behoort tot de isolatiematerialen met uitzonderlijke en unieke eigenschappen. De parels bestaan voor 2% uit polystyreen en 98% lucht. Een enkele parel van ca. 3 tot 6 millimeter telt ontelbare gesloten celletjes die met lucht gevuld zijn. Ze zijn licht van gewicht maar ongelooflijk sterk en drukvast, bestand tegen water en in de spouw een geschatte levensduur van ruimschoots 100 jaar!

Eigenschappen EPS parels

EPS parels kunnen geen vocht opnemen. Ze gaan met een dun lijmlaagje in de spouw en als dat zorgvuldig en deskundig met de juiste aandacht is aangebracht vult dat alle oneffenheden en gaten helemaal op. Het resultaat: perfect gevulde muren, een behaaglijk gevoel en vanaf dat moment lagere kosten. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk omdat het een ‘mono-materiaal’ is. Dat wil zeggen; bestaande uit één materiaalsoort, waardoor het bij uitstek geschikt is om deze theoretisch eindeloos te recyclen. Voor velen een verrassend eenvoudig en veilig te gebruiken isolatiemateriaal.

Ga daarom ook voor de EPS parels van NIVO en profiteer van de vele voordelige eigenschappen.

Voordelen van spouwmuur isoleren met parels

Twijfelt u nog met welk materiaal u uw spouwmuur wilt laten isoleren? Laat ons u overtuigen dat onze EPS parels (Tr+++) de beste keus is voor uw woning.

  • Sterkste en beste isolatiemateriaal
  • Perfect gevulde muren
  • Optimaal wooncomfort
  • Lagere woonlasten
  • Niet schadelijk voor het milieu

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie parels

Het is voor NIVO Isolatiezorg logisch dat woningeigenaren op zoek gaan naar betrouwbare uitvoerders, omdat isolatie maar één keer goed tussen de muren kan worden aangebracht. Isoleren is altijd vakkundig te werk gaan met goed materiaal.

Of u nu voor NIVO kiest of niet, let er altijd op dat een voldoende ervaren en deskundige verkoper de vierkante meters van uw woning heeft vastgelegd. Er zijn meer factoren die van te voren voldoende bekend moeten zijn, zoals de inschatting van de oppervlakte in m2, de spouwbreedte, de boordiameter die mogelijk is tussen de voegen en de diepte van de fundering. Allemaal elementen die bij de opname genoemd en bekend moeten zijn. U wilt weten waar u aan toe bent. Het isoleren van een woning vraagt namelijk een zorgvuldige voorbereiding. Pas als dat goed is, dan kan het werk worden uitgevoerd. In de uitvoering gaat het dan om de discipline die gebaseerd is op de informatie die vooraf is gekregen. Dat is dan ook precies wat wij doen; op een consequente en gedisciplineerde werkwijze het vooraf opgestelde plan uitvoeren.

Spouwmuurisolatie met de hoogste isolatiewaarde?

Vraag direct een offerte aan!

Onafhankelijk onderzoek naar EPS parels

Als er brand uitbreekt zijn de gassen bij verbranding minder schadelijk/giftig dan andere natuurlijk materialen in deze toepassing, zoals wol, hout of kurk (al in 1980 door TNO onderzocht). Bovendien werken de EPS parels brandvertragend. De EPS isolatie parels zijn volgens de wettelijke voorschriften van een brandvertragende gemodificeerde samenstelling gemaakt. Recent heeft de Tweede Kamer een onderzoek gedaan naar de risico’s van isolatiematerialen bij grote branden. De uitslag daarvan staat in het volgende rapport: “Water heeft geen invloed omdat er een gesloten celstructuur is en doordat EPS een zuivere polymeer is, zonder anorganische en vrije bestanddelen vormt het geen enkele voedingsbodem voor planten grassen en mossen. Het is schimmel bestendig, rot vrij en verliest zijn eigenschappen niet door de invloeden van alle natuurlijke en huiselijke  oorzaken. In de spouwmuur heeft dit materiaal specifieke eigenschappen die door geen van de andere isolatiematerialen geëvenaard wordt. Bij de fabricage wordt een temperatuur van 120 graden Celsius gebruikt waardoor alle eventuele schadelijke kiemen dood zijn.” EPS Triple Plus parels hoeven niet gemodificeerd/verbeterd te worden! Ze zijn nadat ze geëxpandeerd zijn meteen goed. Schoon en zonder toevoegingen.

In 1985 concludeerde een onafhankelijk adviesbureau dat EPS-parels onderzocht dat deze na 14 jaar in een constructie onder de grond nog volledig voldeden aan de eigenschappen en dat de constructies minder onderhoud behoefden door de hoogwaardige eigenschappen van de EPS-Parels. Zo is in 1996 tijdens de sloop een monster EPS-parels onderzocht uit het oude gemeentehuis van Den Haag. Het bleek dat de isolerende eigenschappen na 20 jaar nog volledig voldeden aan de toenmalige en huidige eisen.

Laat NIVO Isolatiezorg jouw spouwmuur isoleren met EPS parels

Goed aangebrachte spouwmuurisolatie met EPS parels zorgt ervoor dat de buitenlucht de binnenmuur niet meer afkoelt. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan en gaat de temperatuur van de muren gemiddeld minimaal 4 graden omhoog! dit zorgt ervoor dat het koude en kille gevoel volledig uit uw woning verdwijnt. De kachel zal minder vaak aanspringen, wat er voor zorgt dat het gasverbruik naar beneden gaat. U gaat tussen de 25 en 40% op uw gasverbruik besparen. Er zijn meer voordelen van spouwmuurisolatie: Het verhoogt het leefcomfort sterk in huis, minder tocht, muffe geuren verdwijnen, kou trekt over de vloer en de vochtproblemen op de binnenmuren verdwijnen.

Vraag een offerte aan