Home » Spouwmuurisolatie » EPS Parels

EPS parels

EPS parels zijn verreweg het beste en sterkste isolatie materiaal met het minste risico voor navullen van de spouwmuur. Wij werken alleen met de juiste materialen en apparatuur. Daarom kiest NIVO Isolatiezorg voor de (Tr+++) Triple Plus EPS spouwmuurisolatie parels. Ons isolatiebedrijf is Insula gecertificeerd volgens BRL 2121.  

EPS parels kunnen eindeloos gerecycled worden. Ze zijn milieuvriendelijk en uitstekend geschikt voor spouwmuurisolatie. Het materiaal wordt in allerlei (zware) toepassingen gebruikt. Zelfs in de water- en wegenbouw; als drijvende steiger, in zwemvesten, als drukverdeler en als lichtgewicht ophoogmateriaal onder wegen en funderingen. Wilt u comfortabeler wonen en kiest u ook voor de beste EPS parels voor spouwmuurisolatie in uw woning?

Vraag direct een offerte aan
eps isolatie parels grijs

Wat is EPS isolatie?

De eigenschappen van EPS isolatie al meer dan 50 jaar een bekend product en het wordt nog steeds verbeterd. Op de Triple Plus parels is een CE keurmerk van toepassing. Voor de spouwmuurisolatie in de bouw zijn een aantal EN-normen van toepassing, waar het ministerie VROM scherp toezicht op houdt. EPS (Tr+++) spouwmuurisolatie parels behoren tot de isolatiematerialen met uitzonderlijke en unieke eigenschappen. De parels bestaan voor 2% uit polystyreen en 98% lucht. Een parel van ca. 3 tot 6 millimeter telt ontelbaar gesloten celletjes, die met lucht gevuld zijn. Ze zijn licht van gewicht, maar ongelooflijk sterk en drukvast. Ze zijn bestand tegen water en hebben in de spouw een geschatte levensduur van ruimschoots 100 jaar!

Eigenschappen EPS parels

EPS parels kunnen geen vocht opnemen. Om alle oneffenheden en gaten volledig te kunnen vullen, worden de parels met een dun lijmlaagje in de spouw aangebracht. Het resultaat: perfect gevulde muren, een behaaglijk gevoel en vanaf dat moment direct lagere energiekosten. De parels zijn milieuvriendelijk, dit komt doordat het een ‘mono-materiaal’ is. EPS parels bestaan uit één materiaalsoort, waardoor ze zeer geschikt zijn om vaak te worden gerecycled. Voor velen een verrassend eenvoudig en veilig te gebruiken isolatiemateriaal.

Kies daarom ook voor de EPS parels van NIVO Isolatiezorg en profiteer van de vele voordelige eigenschappen.

Voordelen isoleren spouwmuur met parels

Heeft u vragen over spouwmuurisolatie met parels? Vul het offerte aanvraagformulier in, wij vertellen u graag welke methode u het beste kunt gebruiken voor het isoleren van uw woning. EPS parels (Tr+++) is vaak de beste keuze voor isoleren.

  • Sterkste en beste isolatiemateriaal
  • Perfect gevulde muren
  • Optimaal wooncomfort
  • Lagere woonlasten
  • Onschadelijk voor het milieu

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Het is logisch dat u als woningeigenaar op zoek gaat naar betrouwbare isolatiebedrijven. Isolatie kan maar één keer goed tussen de muren aangebracht worden. Isoleren vraagt om goed vakmanschap.

Voor welk isolatiebedrijf u ook kiest, let er altijd op dat een voldoende ervaren en deskundige isolatie adviseur de vierkante meters van uw woning goed heeft vastgelegd. Er zijn meer factoren die van te voren bekend moeten zijn, zoals de inschatting van de oppervlakte in m2, de spouwbreedte en de boordiameter, die mogelijk is tussen de voegen en de diepte van de fundering. Belangrijke elementen, die bij de opname genoemd en bekend moeten zijn. U wilt weten met wat voor isolatiebedrijf u te maken heeft. Het isoleren van een woning vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Pas als dat goed is, kan het werk worden uitgevoerd. In de uitvoering gaat het om de discipline, die gebaseerd is op de informatie die vooraf is verkregen. Dat is dan ook precies wat wij doen; op een consequente en gedisciplineerde werkwijze het vooraf opgestelde plan uitvoeren.

Spouwmuurisolatie met de hoogste isolatiewaarde?

Vraag direct een offerte aan!

Onafhankelijk onderzoek naar EPS parels

Als er brand uitbreekt zijn de gassen bij verbranding van parels minder schadelijk dan andere natuurlijke materialen, zoals wol, hout of kurk (in 1980 onderzocht door TNO). Bovendien werken EPS parels brandvertragend. De EPS isolatie parels zijn volgens de wettelijke voorschriften gemaakt met een brandvertragende gemodificeerde samenstelling. De Tweede Kamer heeft een onderzoek gedaan naar de risico’s van isolatiematerialen bij grote branden. De uitslag daarvan staat in het volgende rapport: “Water heeft geen invloed, omdat er een gesloten celstructuur is en doordat EPS een zuivere polymeer is, zonder anorganische en vrije bestanddelen vormt het geen enkele voedingsbodem voor planten grassen en mossen. Het is schimmel bestendig, rot vrij en verliest zijn eigenschappen niet door invloeden van alle natuurlijke en huiselijke  oorzaken. In de spouwmuur heeft dit materiaal specifieke eigenschappen, die door geen van de andere isolatiematerialen wordt geëvenaard. Bij de fabricage wordt een temperatuur van 120 graden Celsius gebruikt, waardoor alle eventuele schadelijke kiemen dood zijn.” EPS Triple Plus parels hoeven niet gemodificeerd/verbeterd te worden! Ze zijn meteen goed en schoon, zonder enige toevoegingen.

In 1985 concludeerde een onafhankelijk adviesbureau dat EPS-parels onderzocht, dat deze na 14 jaar in een constructie onder de grond nog volledig aan de eigenschappen voldoen en dat constructies hierdoor minder onderhoud nodig hebben. Dit komt door de hoogwaardige eigenschappen van EPS-Parels. Dit is al in 1996 tijdens de sloop van het oude gemeentehuis van Den Haag uit een monster van EPS-parels onderzocht. Het bleek dat de isolerende eigenschappen na 20 jaar nog volledig voldoen aan de toenmalige en huidige eisen.

Wat is het beste isolatiebedrijf om uw spouwmuur te isoleren met EPS parels

Goed aangebrachte spouwmuurisolatie met EPS parels zorgt ervoor, dat de buitenlucht de binnenmuur niet meer afkoelt. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan en gaat de temperatuur van de muren gemiddeld met maar liefst minimaal 4 graden omhoog. Dit zorgt ervoor dat het koude en kille gevoel volledig uit uw woning verdwijnt. Het gasverbruik gaat na het aanbrengen van de isolatie direct omlaag. U gaat tussen de 25 en 40% op uw gasverbruik besparen. Er zijn meer voordelen van spouwmuurisolatie: Het verhoogt het leefcomfort in huis, u ervaart minder tocht, muffe geuren verdwijnen, kou trekt niet meer over de vloer en de vochtproblemen op de binnenmuren verdwijnen. Wij vertellen u graag met welke vorm van isolatie u het meeste rendement na isoleren behaalt.

Vraag direct een offerte aan