Home » EPS isolatie

EPS isolatie

Bij NIVO Isolatiezorg werken we enkel met de beste materialen en apparatuur. Het is daarom dat we bij veel van onze isolatie opdrachten kiezen voor EPS isolatie, oftewel TriplePlus parels. Door het lichte gewicht, de lange levensduur en vochtbestendigheid zijn EPS isolatie parels uitermate geschikt voor uiteenlopende isolatie opdrachten. Het grootste voordeel: dit isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en kan eindeloos worden gerecycled.

EPS isolatie pas je vooral toe bij het isoleren van de spouwmuur en dakisolatie (enkel van binnenuit). Wil jij hier ook van profiteren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor jouw woning of pand. 

EPS isolatie spouwmuur
EPS isolatie van spouwmuur
EPS isolatie dak van binnenuit
EPS isolatie dak van binnenuit

EPS isolatie met de hoogste isolatiewaarde?

Vraag direct een offerte aan!

Wat is EPS isolatie?

De eigenschappen van EPS isolatie zijn al meer dan 50 jaar bekend en het product wordt nog steeds verbeterd. Op de Triple Plus parels is een CE keurmerk van toepassing, anders mag deze niet verkocht worden. Voor de spouwmuurisolatie in de bouw zijn een aantal EN-normen van toepassing waar het ministerie VROM scherp toezicht op houdt. EPS (Tr+++) spouwmuurisolatie parels behoort tot de isolatiematerialen met uitzonderlijke en unieke eigenschappen. De parels bestaan voor 2% uit polystyreen en 98% lucht. Een enkele parel van ca. 3 tot 6 millimeter telt ontelbare gesloten celletjes die met lucht gevuld zijn. Ze zijn licht van gewicht maar ongelooflijk sterk en drukvast, bestand tegen water en in de spouw een geschatte levensduur van ruimschoots 100 jaar!

Waaruit bestaat EPS isolatie?

Het feit dat jecentrale verwarming minder vaak aanspringt, zorgt ervoor dat hetgasverbruik naar beneden gaat. In bijna alle gevallen is het een besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en in uitzonderlijke gevallen zelfs meer. Wij garanderen dan ook een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

Er zijn echter meer voordelen van spouwmuurisolatie: het verhoogt het leefcomfort in huis en je hebt minder of geen last meer van tocht, muffe geuren en koude trek over de vloer. Ook verdwijnen de vochtproblemen op de binnenmuren als sneeuw voor de zon.

Voordelen van EPS isolatie:

  • Sterkste en beste isolatiemateriaal
  • Perfect gevulde muren en/of daken
  • Optimaal wooncomfort
  • Lagere woonlasten
  • Niet schadelijk voor het milieu
eps isolatie parels grijs

Hoge isolatiewaarde & duurzaam

EPS isolatie kent naast een hoge isolatiewaarde nóg een uitstekende eigenschap: het is voor 100 procent te recyclen tot nieuw EPS. EPS is een waardevolle grondstof, die met weinig toegevoegde energie weer voor 100 procent opnieuw kan worden gebruikt.

Verder is uit diverse onderzoeken, te lezen op onze pagina over EPS parels bij spouwmuurisolatie, gebleken dat de isolerende eigenschappen zelfs na 20 jaar nog steeds volledig voldeden aan de toenmalige en huidige eisen. Heb je toch nog je twijfels over EPS isolatie of heb je vragen?

Neem contact met ons op

Of bel direct met 0512-729042

Onze werkwijze

Nadat u met een van de specialisten van ons isolatiebedrijf een afspraak heeft gepland om uw woning te voorzien van nieuwe spouwmuurisolatie, maken we een plan van aanpak dat specifiek op huis gericht is.

Betrouwbare partner in EPS isolatie

Omdat wij kunnen rekenen op jarenlange ervaren in deze branche, weten we precies wat doen. EPS isolatie vraagt voor elk huis een andere aanpak. Om het beste rendement uit het isoleren te halen, is het belangrijk dat elke woning dan ook de juiste behandeling krijgt. Wij weten precies hoe we ook jouw muur en/of dak op de beste manier kunnen isoleren met EPS parels en staan garant voor ons werk.

Het eindresultaat is voor jou dan niet zichtbaar, maar wij hechten veel waarde aan dat je op de hoogte bent van wat we hebben gedaan. Daarom krijg je van ons een handboek met onze werkzaamheden en controleren we achteraf samen of alle werkzaamheden gedaan zijn zoals je dat had verwacht.