Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

3 Redenen waarom spouwmuurisolatie een must is

Het isoleren van uw huis is een investering, zowel in tijd als in geld. Om die reden doet u van tevoren goed onderzoek naar de mogelijkheden. Begint u bij de vloer, het dak of de vensters? Zolang u een hoog rendement bij het stoken bereikt, wilt u optimaal investeren. Heeft u in dat geval ook nagedacht over het isoleren van de spouwmuren? Ontdek in deze blog om welke 3 redenen spouwmuurisolatie een must is.

Spouwmuur isoleren met EPS parels

Reden 1: Warmteverlies via de muren

De eerste reden waarmee we willen aftrappen, is het warmteverlies. Denkt u dat het grootste deel van de warmte via de vloer of het dak naar buiten ontsnapt, dan komt u bedrogen uit. Het is geen gekke gedachte dat een van deze opties waar is, omdat enerzijds de vloer vaak koud aanvoelt, anderzijds kent u het gegeven dat warme lucht altijd stijgt. Toch vindt meer dan de helft van de energie zijn weg naar buiten via de muren. Juist om die reden is het een must spouwmuurisolatie aan te laten brengen.

eps isolatie parels grijs

Reden 2: Duurzaam

Wanneer u de spouwmuren wilt laten isoleren, dan heeft u hier op lange termijn voordeel van. Spouwmuurisolatie is namelijk erg duurzaam en wordt het goed aangebracht, dan gaat het jarenlang mee. We raden u aan om hier EPS-parels voor te gebruiken. Dit is een duurzaam isolatiemateriaal dat bestaat uit oersterke en lichte luchtbolletjes. Ze vullen iedere opening in de spouwmuren op, waardoor u tegen een heel hoog rendement energie opwekt.

eps parels inblazen

Reden 3: Kleine ingreep, groot resultaat

Een laatste reden waarom spouwmuurisolatie een must is, is vanwege het gemak waarmee u het kunt (laten) aanbrengen. Om de isolatie te realiseren, hoeft u niets uit te breken. In plaats van een grootse verbouwing zijn een aantal gaatjes in de muur voldoende. Het is een kleine ingreep met een groot resultaat. Ook hierom raden we u aan spouwmuurisolatie te overwegen.

Waarom spouwmuurisolatie bij NIVO Isolatiezorg?

Met de informatie in deze blog heeft u voldoende reden om aan te nemen waarom spouwmuurisolatie een must is. Zeker in een vrijstaande woning is deze vorm van isolatie een perfecte oplossing waar u maximaal rendement uit haalt. Ontdek voor uw situatie of u bovendien voordeel haalt uit het isoleren van uw vloer en dak. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met een van onze experts. Wij vertellen u alles over een optimale isolatie van uw huis. Niet alleen over spouwmuurisolatie, maar ook voor vloer- en dakisolatie.