Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

4 Redenen waarom u vloerisolatie nodig hebt

Gaat u verbouwen of een nieuwe woning of bedrijfspand betrekken? Voordat u aan de inrichting begint en een nieuwe vloer wilt leggen, is het goed te bedenken of er vloerisolatie moet komen. Dit is een geld- en tijdrovende investering en daarom goed om te overwegen. Het biedt dan ook de nodige voordelen. In deze blog geven we 4 redenen waarom vloerisolatie nodig is.

optimaal wooncomfort

1. Beter wooncomfort

De eerste reden om vloerisolatie aan te leggen, heeft te maken met het wooncomfort in het pand. Zou de vloer niet geïsoleerd zijn, dan zult u laag bij de grond mogelijk een kille tocht voelen. Zeker als u op de begane grond leeft en er onder de woning een holle kruipruimte zit. De koude lucht stroomt gemakkelijk de woonruimte in en dat voelt u gelijk. Vloerisolatie houdt deze kou van onderaf tegen.

schimmelvrij

2. Schimmelvrij

Niet alleen kou, ook vocht zal niet door het isolatiemateriaal uw huis binnendringen. De kans dat de vloeren of muren vanaf de onderkant vocht opnemen en daardoor gaan schimmelen, is dankzij de vloerisolatie nihil. Ook dat verhoogt het wooncomfort van uw woning.

energiebesparing vloerisolatie

3. Energiebesparing

In de winter bent u genoodzaakt de centrale of vloerverwarming in te schakelen om zo de woonruimte te verwarmen. Daar komen de nodige energiekosten bij kijken. Met de stijging van deze kosten is het goed voor te stellen dat u zo zuinig mogelijk wilt zijn in het verbruik. Ook daarin speelt vloerisolatie een essentiële rol. De isolatie voorkomt namelijk dat de energie naar buiten ontsnapt en daardoor zijn doel om de ruimte te verwarmen mist. Het is een eenvoudige oplossing om energiekosten te besparen en op een rendabele manier te stoken. Wilt u het maximale uit een rendabele isolatie halen, dan doet u er goed aan ook de spouwmuren en het dak onder handen te nemen.

tegenhouden geluid vloer

4. Tegenhouden van geluid

In de eerste instantie isoleert u de vloer om uw eigen wooncomfort te verhogen. Bevindt zich onder uw woonetage een ander appartement, dan is vloerisolatie om andere redenen noodzakelijk. Het isolatiemateriaal houdt naast tocht namelijk ook geluid tegen. Standaard leefgeluiden als spelende kinderen of voetstappen kunnen zonder vloerisolatie aanzienlijk harder zijn en de rust bij uw onderburen verstoren.

Vloerisolatie laten aanbrengen door NIVO Isolatiezorg

De redenen waarom vloerisolatie nodig is, dragen aanzienlijk bij aan uw leefcomfort. Zodra u merkt dat uw woning aangenaam warm blijft en dat uw energiekosten lager worden, kunt u concluderen dat het de investering meer dan waard is geweest.

Bent u overtuigd van de voordelen en wilt u uw woning optimaal isoleren? Onze specialisten komen graag langs om u hierbij te helpen. We maken gebruik van effectieve isolatiemateriaal en met onze vakkundige werkwijze zorgen we voor een duurzaam en rendabel resultaat. We kijken bovendien naar de mogelijkheden voor het aanbrengen van dak- en spouwisolatie, zodat uw woning op de meest efficiënte manier kan worden geïsoleerd. Meer informatie of direct een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.