Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

5 Redenen waarom u uw muur moet isoleren

Tegenwoordig zijn energiebesparing en milieubewustzijn belangrijke onderwerpen. Niet alleen voor een beter milieu, maar ook om kosten te besparen. Het isoleren van uw woning is hierbij een belangrijke stap. Goede isolatie zorgt niet alleen voor een comfortabele leefomgeving, maar helpt de energiekosten te verlagen én de ecologische voetafdruk te verkleinen. Een belangrijk onderdeel van goede isolatie is muurisolatie. In deze blog geven we vijf redenen om uw muren te isoleren en vertellen we over onze manier van isoleren, spouwmuurisolatie.

energiekosten verlagen muurisolatie

De energiekosten verlagen

Een van de meest voor de hand liggende redenen om uw muur te isoleren is een hoge energierekening. Als u elke maand weer een hoge energierekening heeft, kan dit erop wijzen dat uw woning warmte verliest door slecht geïsoleerde muren. Warmteverlies door de muren zorgt ervoor dat het verwarmingssysteem harder moet werken om de woning warm te houden. Dit heeft als resultaat hogere kosten. Als u de muren isoleert met spouwmuurisolatie zal dit aanzienlijk schelen in kosten en het is een stuk comfortabeler.

waarom muur isoleren temperatuurschommelingen

Temperatuurschommelingen

Een goed geïsoleerd huis zou een stabiele binnentemperatuur moeten behouden, ongeacht het weer buiten. Als u merkt dat sommige kamers kouder of warmer aanvoelen dan andere, of als de temperatuur in de woning snel verandert, kan dit een teken zijn van slechte muurisolatie. Dit komt doordat warmte gemakkelijk door slecht geïsoleerde muren kan ontsnappen of binnendringen, waardoor temperatuurschommelingen ontstaan.

vocht en schimmelproblemen icoon

Vocht- en schimmelproblemen

Vocht- en schimmelproblemen zijn niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar kunnen ook een indicatie zijn van slechte muurisolatie. Wanneer muren niet goed geïsoleerd zijn, kunnen ze koudebruggen vormen, wat leidt tot condensatie. Deze condensatie kan op zijn beurt vochtproblemen veroorzaken die schimmelgroei bevorderen. Als je merkt dat er vochtplekken, schimmel of een muffe geur in je huis aanwezig zijn, is het raadzaam om je muurisolatie te controleren.

gehorig slechte muurisolatie

Gehorig

Nog een teken van slechte muurisolatie is een verhoogd geluidsniveau van buiten. Goede isolatie werkt niet alleen tegen warmteverlies, maar ook als een geluidsbarrière. Als u merkt dat er veel geluid van buitenaf hoorbaar is, zoals verkeer of pratende mensen, kan dit betekenen dat de muren niet goed zijn geïsoleerd.

koude muurvlakken

Koude muurvlakken

Koude muurvlakken kunnen een duidelijk teken zijn dat de muren geïsoleerd moeten worden. Voel eens aan de binnenkant van de buitenmuren. Als deze koud aanvoelen in de winter, kan dit erop wijzen dat ze warmte naar buiten lekken. Een goed geïsoleerde muur zou aan de binnenkant warm aan moeten voelen, omdat de isolatie de warmte binnenhoudt. Koude muren kunnen ook leiden tot een oncomfortabele woonomgeving en verhoogde stookkosten.

Muur isoleren? Kies voor spouwmuurisolatie van NIVO Isolatiezorg

Heeft u te maken met een van deze bovenstaande problemen of wilt u deze problemen voor zijn en uw muren goed isoleren? Bij NIVO Isolatiezorg zijn we gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Dit is een eenmalige investering die u gegarandeerd en snel terugverdient. Wij isoleren alleen met IsoPlus EPS parels, ook wel spouwmuurisolatie parels genoemd, omdat wij van mening zijn dat dit dé oplossing is. Spouwmuurisolatie is geschikt voor woningen die zijn gebouwd tussen 1928 en 1975. In deze tijd waren spouwmuren verplicht, maar werden ze nooit of heel slecht geïsoleerd. De lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur kan zorgen voor flink veel problemen, dus het moet goede geïsoleerd worden. Wilt u uw spouwmuur laten isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag om de energierekening te verlagen en het wooncomfort te verhogen.