Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Natuur- en diervriendelijk isoleren

Wanneer u door te isoleren uw woning of bedrijfspand wilt opknappen, zijn er een aantal zaken om extra rekening mee te houden. Het gaat hierbij om aandacht voor dieren en natuur. Vraagt u zich af wat het aanbrengen van spouwmuurisolatie te maken heeft met het welzijn van dieren? In deze blog vindt u meer informatie over onze werkwijze voor het natuurvrij maken van het pand en over onze oplossingen voor natuur- en diervriendelijke isolatie.

Een comfortabel leefomgeving

Aan het pand waar u woont of werkt doet u de nodige aanpassingen om er een leefbare plek van te maken. Een aangename temperatuur en voldoende ventilatie zorgen voor meer comfort waar u optimaal van profiteert. Niet alleen u profiteert ervan, er zijn mogelijk ook andere bewoners aanwezig die het zich comfortabel willen maken. Onder andere vleermuizen zoeken onder de dakgoot en in de spouwmuren een warme plek om te leven. Hebben deze dieren eenmaal een plekje gevonden in de spouwmuren, dan wordt het aanbrengen van isolatie een stuk ingewikkelder.

exclusion flap diervriendelijk

Onze effectieve oplossing

Bij NIVO Isolatiezorg hebben we een effectieve oplossing gevonden om spouwmuurisolatie op een diervriendelijke manier aan te brengen. Voorafgaand aan het isoleren maken we de woning namelijk natuurvrij. Dit houdt in dat we alle gaten en kieren rondom het pand dichten. Dit doen we niet zomaar, hiervoor gebruiken we zogenaamde exclusion flaps die we op twee plekken -waar mogelijk aan weerszijden van het pand- voor een opening plaatsen. De flaps kunnen vanaf één kant open en houden de toegang naar binnen tegen. Nadat vleermuizen naar buiten zijn gevlogen, kunnen ze niet meer terugkeren.

We passen deze techniek toe om ervoor te zorgen dat de spouwmuren onbewoond zijn voordat we overgaan tot het isoleren. Om hier zeker van te zijn, wachten we minimaal 5 dagen waarin de vleermuizen de gelegenheid hebben om weg te gaan.

natuurvrije isolatie

Probleemloos isoleren

Zijn de spouwmuren eenmaal leeg, dan kunnen we de isolatie op een natuur- en diervriendelijke manier aanbrengen. Hiervoor passen we een vakkundige werkwijze toe die leidt tot een optimale, rendabele oplossing. De EPS-parels die we gebruiken zijn gemaakt van recyclebaar en milieuvriendelijk materiaal dat ontzettend krachtig is en daardoor jarenlang in topconditie blijft. Dit maakt spouwmuurisolatie tot een van de meest effectieve oplossingen, zeker omdat we de tijd hebben genomen het pand natuurvrij te maken.

Natuur- en diervriendelijk isoleren met NIVO Isolatiezorg

Wilt u uw woning of bedrijfspand isoleren, maar ziet u regelmatig vleermuizen, zwaluwen en andere dieren voorbijvliegen? De kans is aanwezig dat ze een plekje hebben gevonden in de spouwmuren of de dakgoot. Schakel daarom onze specialisten in om het pand natuurvrij te maken en de isolatie op een natuur- en diervriendelijke manier aan te brengen. Zo geniet u niet alleen van een goed geïsoleerde woning met een aangenaam binnenklimaat en een hoog rendement. Ook de natuur en dieren worden voldoende beschermd dankzij de effectieve maatregelen die we treffen. Wilt u meer weten over deze maatregelen of over onze aanpak in het isoleren? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en persoonlijk advies.