Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Wat voor soorten isolatiematerialen zijn er?

Voor het isoleren van de spouwmuren, het dak of de vloer zijn tal van mogelijkheden wat betreft het materiaal. Het ene materiaal is rendabeler, het andere is voordeliger en het derde is gemakkelijker aan te brengen. Hoe maakt u dan de keuze voor isolatiemateriaal dat voor uw woning het meest rendabel en voordelig is en waar u het minst werk van heeft? In deze blog bespreken we welke soorten isolatiemateriaal we bij NIVO Isolatiezorg veelal gebruiken en waar in huis we die toepassen.

eps isolatie parels grijs

1. EPS parels

Een van de soorten isolatiemateriaal die we veelvuldig gebruiken, zijn EPS-parels. Dit zijn kleine bolletjes gemaakt van polystyreen, een oersterk materiaal dat jaren meegaat. Omdat de parels voor 98% uit lucht bestaan, zijn ze tegelijk ontzettend licht. Met professioneel gereedschap brengen we de EPS-parels aan in de spouwmuren en we gebruiken het materiaal om het dak van binnenuit te isoleren. Behalve dat het ontzettend sterk is en jarenlang zorgt voor een hoog rendement, heeft het materiaal het voordeel dat we de spouwmuren kunnen isoleren zonder schade aan te brengen. Een paar kleine gaten in de voegen is al voldoende en naderhand ziet u niets meer van de werkzaamheden die we hebben verricht. Door de grootte van de kleine parels, wordt iedere kier gedicht. Het resultaat is een optimale isolatiewaarde waarmee u veel energie en geld bespaart.

drowa isolatiechips beste vloerisolatie

2. Drowa Chips

Voor het isoleren van de vloer gebruiken we bij NIVO Isolatiezorg een ander soort isolatiemateriaal dat voor een ontzettend hoog rendement. Om uw woning van onderaf optimaal te isoleren, brengen we Drowa Chips aan. Deze achtvormige chips zijn zeer licht en kunnen zonder problemen in aanraking komen met vuil en stof. Het materiaal behoudt zijn isolatiekracht en is dus ideaal voor het isoleren van de kruipruimte onder uw vloer. Bovendien blijft de toegang tot de kruipruimte waar zich mogelijk leidingen bevinden open.

De Drowa Chips hebben een hoge isolatiewaarde en kunnen dienen als vloer- en bodemisolatie. De chips gaan jarenlang mee en houden vocht en kou uit de grond optimaal tegen. Wilt u weten waar onder uw vloer u dit isolatiemateriaal het best kunt (laten) aanbrengen? Vraag er gerust naar bij onze specialisten.

gutex thermofibre houtwol dakisolatie

3. Houtwol dakisolatie

We benoemden al dat EPS-parels als isolatiemateriaal voor het dak fungeren. Daarnaast gebruiken we ook andere soorten isolatiemateriaal die geschikt zijn om uw woning van bovenaf te isoleren. Het  materiaal dat we als dakisolatie gebruiken, is houtwol dakisolatie. Dit is een natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal met uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Houtwol, een relatief nieuwe soort isolatie, wint aan populariteit vanwege zijn milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Het wordt gemaakt van houtvezels die afkomstig zijn van restmaterialen uit houtzagerijen. Houtwol is bijzonder geschikt voor dakisolatie dankzij zijn vochtregulerende eigenschappen, die bijdragen aan het handhaven van een optimaal binnenklimaat door overtollig vocht te absorberen en weer af te geven. Benieuwd hoe dat werkt? Informeer gerust bij onze specialisten.

Verschillende soorten isolatiemateriaal aangebracht door NIVO Isolatiezorg

Voor het dak, de spouwmuren en de vloer gebruiken we diverse soorten isolatiematerialen die ieder op hun beurt rendabele voordelen bieden. Om uw woning optimaal te isoleren, kijken we bij NIVO Isolatiezorg welk materiaal het meest geschikt is. Wilt u hier meer over weten of direct een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op of dien een offerteaanvraag in.