Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Waarom spouwmuur isoleren voor de zomer? Lees deze 3 voordelen

Denkt u aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie in uw woning? Wellicht denkt u in eerste instantie aan het creëren van een warm binnenklimaat waarbij de isolatie kou van buiten tegenhoudt. Het isoleren van de spouwmuren is ook in de zomermaanden van toegevoegde waarde. We wijzen u in deze blog graag op de voordelen hiervan. Wilt u weten waarom u de spouwmuren moet isoleren, nog voor de zomer? U leest het hier.

Aangenaam en comfortabel binnenklimaat

Staat de zon gedurende de zomer hoog aan de hemel en loopt de temperatuur dagen achtereen op naar 25 °C of hoger? Wanneer u geen liefhebber bent van deze warmte, zoekt u zoveel mogelijk verkoeling in de schaduw of binnenshuis. Is uw huis onvoldoende geïsoleerd, dan kan ook de temperatuur binnen flink oplopen. De zon verwarmt uw woning en de warmte kan niet ontsnappen.

spouwmuur isoleren voor zomer eps parels

Spouwmuur isoleren met EPS parels

Zou u de spouwmuren isoleren, het liefst voor de zomer begint, dan heeft dat een groot effect op het binnenklimaat. Het isolatiemateriaal houdt de warmte van buiten tegen en zorgt voor een koele en stabiele temperatuur binnen. Bij NIVO Isolatiezorg gebruiken we EPS-parels om iedere ruimte in de spouwmuren te vullen. Deze vorm van isolatie is gemakkelijk aan te brengen, we hoeven geen muren open te breken en het rendement is ontzettend hoog.

Geen airconditioner meer nodig

Schakelde u voorheen de airconditioner in om binnen te zorgen voor een koel klimaat? Dat is erg zonde wanneer uw woning onvoldoende geïsoleerd is. De airco slurpt veel energie, wat niet bepaald voordelig is voor zowel het milieu als voor uw portemonnee. Zou u de airco gebruiken als oplossing, dan verdrijft u in de eerste plaats de zomerwarmte die van buiten naar binnen dringt. Daarnaast gaat door gebrek aan isolatie een groot deel van de koele lucht verloren. Door voorafgaand aan de zomer de spouwmuren te isoleren, bent u ruim op tijd om in de zomermaanden te genieten van een comfortabel binnenklimaat. De airco hoeft niet tot beperkt ingeschakeld en de koele temperatuur die binnen ontstaat, blijft de rest van de dag stabiel.

geluidsisolatie spouwmuur

Geluidsisolatie

Een laatste voordeel van spouwmuurisolatie waar u in de zomer van profiteert, is het feit dat geluidsoverdracht wordt beperkt. De zomer is het seizoen waarin mensen naar buiten gaan. Tuinen worden weer volop benut en het mooie weer is vaak reden om verjaardagen en barbecues buiten te organiseren. Merkt u dat in uw buurt en ondervindt u geluidsoverlast? Spouwmuurisolatie helpt voor een groot deel om geluiden van buiten tegen te houden.

Nodig NIVO Isolatiezorg uit om voor de zomer de spouwmuur te isoleren

Overweegt u de spouwmuur te isoleren, doe dit dan nog voordat de zomer begint. Zo profiteert u ook tijdens het warme weer van het rendabel effect dat de isolatie levert. Voor de volledigheid kunt u ook informeren naar de mogelijkheden voor dak- en vloerisolatie. Door uw woning van boven tot onder te isoleren, leeft u het hele jaar door in een aangenaam binnenklimaat. Wilt u meer weten over onze werkwijze betreffende spouwmuurisolatie of wilt u direct een afspraak maken voor komend zomer? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.