Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Wat levert dakisolatie op?

Wilt u uw woning verduurzamen met behulp van isolatie? Bij NIVO Isolatiezorg bieden we diverse mogelijkheden om uw huis te isoleren en te zorgen voor een optimaal rendabele uitkomst. Een van deze mogelijkheden is het aanbrengen van dakisolatie. In deze blog leest u wat de voordelen ervan zijn en wat dakisolatie oplevert.

Verschillende soorten dakisolatie

Bij het verduurzamen van uw woning met behulp van isolatie, wilt u het warmteverlies in uw huis zoveel mogelijk beperken. Het isoleren van de vloer en spouwmuren en het vervangen van enkel glas voor dubbel of trippel glas zijn effectieve oplossingen die het energierendement aanzienlijk verhogen. Daarnaast is het essentieel dat u kijkt naar de opties om het dak te isoleren. Een deel van de warmte in huis, gemiddeld 30%, gaat verloren via het dak. Met dakisolatie wordt dit percentage merkbaar lager. Een aantal verschillende soorten dakisolatie waarmee we u bij NIVO Isolatiezorg helpen, zijn de volgende:

  • Naturoll dakisolatie bestaat uit grote blokken met veerkrachtig glaswol met ECOSE® Technology. De blokken worden geklemd in de houtconstructie van uw dak en zorgen voor een goede thermische en akoestische isolatie die bovendien brandveilig is.
  • Kingspan dakplaten zijn lichte platen die snel en gemakkelijk als dakisolatie zijn aan te brengen. Doordat ze leverbaar zijn in verschillende isolatiewaarden en druksterkten, kunnen we samen met u bepalen wat voor u het meest voordelig is. Ook deze vorm van dakisolatie is volledig brandveilig.
  • EPS PlusParels HR++ zijn duurzame bolletjes gemaakt van polystyreen dat zorgt voor een hoge rendabele werking. Omdat de parels voor 98% uit lucht bestaan, zijn ze ontzettend licht. Deze combinatie maakt de EPS parels uitermate geschikt voor dakisolatie.

Wat levert dakisolatie op lange termijn op?

Overweegt u dakisolatie aan te laten brengen, dan wilt u uiteraard weten wat de voordelen ervan zijn voor uw woonsituatie. En vooral wilt u inzicht krijgen in wat dakisolatie u oplevert. In de eerste plaats weten we dat de meeste warmte in huis verloren gaat via het dak. Door het dak te isoleren, wordt de grootste ‘opening’ in huis als het ware gedicht en dus het warmteverlies voor een groot deel teruggebracht. Dit levert u niet alleen energiebesparing op, ook het wooncomfort neemt toe. De temperatuur op de zolderverdieping wordt het hele jaar door namelijk een stuk aangenamer en de dakisolatie voorkomt problemen met vocht, condensatie en schimmelvorming.

Per saldo levert dakisolatie u aanzienlijk veel voordelen op. Zowel op het gebied van wooncomfort als in uw portemonnee. Gemiddeld kan uw energierekening op jaarbasis met 15% lager uitvallen en de investering die u doet in het aanbrengen van dakisolatie, heeft u binnen acht jaar teruggewonnen.

eps isolatie dak van binnenuit

Dakisolatie aan laten brengen door NIVO Isolatiezorg

Wilt u uw woning verduurzamen door dakisolatie aan te laten brengen? Nu u meer inzicht heeft in wat dakisolatie u oplevert en wat de voordelen ervan zijn, volgt de volgende stap, namelijk voldoende informatie inwinnen over de mogelijkheden bij NIVO Isolatiezorg. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. We komen graag bij u thuis kijken hoe de situatie onder uw dak eruitziet en wat we voor u kunnen betekenen.