Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Welke soorten isolatie zijn er?

Het besparen op energiekosten en het verhogen van het leefklimaat gaan gepaard met de bouw van uw woning of bedrijfspand. Voldoende rendabele isolatie is hierin onmisbaar. Is het pand onvoldoende geïsoleerd, dan vinden warmte en energie snel hun weg naar buiten. Andersom zal de temperatuur van buiten direct voelbaar zijn in het pand.

Wilt u isoleren, dan is het handig te weten welke soorten isolatie er zijn. Met die kennis kunt u bepalen welke oplossingen u wilt toepassen in uw (bedrijfs)pand. Om u daarbij te helpen, zetten we in deze blog een aantal efficiënte mogelijkheden op een rij.

Om te beginnen de vloer

Wilt u isolatie aanbrengen, begin dan te kijken naar de mogelijkheden voor de vloer. Afhankelijk van uw woon- of werksituatie –op de begane grond of een hogere etage- kan vloerisolatie helpen kou, vocht en geluid tegen te houden. Met name lege kruipruimtes laten veel vocht en kou door wanneer de vloer niet geïsoleerd zijn. Is er sprake van twee woonlagen, dan zijn leefgeluiden bij gebrek aan isolatie goed hoorbaar.

drowa isolatiechips beste vloerisolatie

Drowa isolatiechips

Vloerisolatie draagt voor een groot deel bij aan een hoger wooncomfort en energierendement. Bij NIVO Isolatiezorg maken we bovendien gebruik van een duurzaam isolatiemateriaal dat een leven lang meegaat en zijn isolatiewaarde niet verliest. We vullen de kruipruimte namelijk met Drowa Chips die zorgen voor optimale isolatie van de woonruimte.

Het isoleren van de muren

De spouwmuren van uw woning of bedrijfspand kunnen veel energie en vocht doorlaten. Sterker nog, een overgroot deel van de warmte vindt zijn weg naar buiten via de muren. Het is daarom essentieel te kijken naar de mogelijkheden dit energieverlies te beperken. Spouwmuurisolatie is een soort isolatie waarmee u zeer effectief het wooncomfort van uw pand verhoogt en de energiekosten kunt verlagen. Vooral met de middelen die we bij NIVO Isolatiezorg inzetten.

eps isolatie parels grijs

Isoplus EPS parels

We maken namelijk gebruik van hoogwaardige EPS-parels gemaakt van oersterke polystyreen, wat maakt dat het isolatiemateriaal ontzettend duurzaam is. Doordat de parels voor 98% uit lucht bestaan, zijn ze bovendien vederlicht. Met een innovatieve techniek vullen we de spouwmuren en wordt iedere opening en oneffenheid volledig gedicht. De spouwmuurisolatie doet zijn werk optimaal en zorgt voor een rendabel en comfortabel resultaat.

Tot slot het dak

Om het pand van boven tot onder goed te isoleren, leggen we u tot slot graag de mogelijkheid voor dakisolatie voor. Ook deze vorm van isolatie draagt bij aan een hoog rendement en comfortabel binnenklimaat. Aangezien een groot deel van de energie via het dak verloren gaat, is het raadzaam de situatie binnen uw pand te controleren. Is het dak onvoldoende geïsoleerd, dan komen onze specialisten graag langs.

Naturoll dakisolatie

Dakisolatie opties

Net als bij de spouwmuren isoleren we het dak met duurzame EPS-parels. Of we plaatsen naturoll dakisolatie, een brandveilig materiaal gemaakt van veerkrachtig glaswol dat bijdraagt aan thermische en akoestische isolatie. Tot slot werken we met Kingspan isolatieplaten die verkrijgbaar zijn in verschillende isolatiewaarden en druksterkten.

Verschillende soorten isolatie aangebracht door NIVO Isolatiezorg

Met de kennis over de verschillende soorten isolatie die in deze blog aan de orde zijn gekomen, kunt u bepalen hoe u uw woning of bedrijfspand rendabel wilt inrichten. Heeft u hier vragen over of wilt u een van onze specialisten laten komen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag om uw pand optimaal te isoleren.