Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Werkwijze

gaatjes boren muur

1. Gaten boren

De gaten voor het aanbrengen van isolatie worden altijd in de kruising van de voeg geboord. Met verschillende boordiameters boren we gaten, waarbij we de steen nooit beschadigen.

Met een speciaal boorpatroon zorgen we ervoor, dat de muur overal goed gevuld wordt. De gaten worden om de meter geboord. Rondom de kozijnen passen we het boorpatroon aan om ook daar een optimale vulling te garanderen.

Werkwijze Nivo

2. Vullen met het vulpistool

Nadat de gaten geboord zijn, wordt de spouwmuur gevuld met EPS PlusParel isolatie parels. In het vulpistool komen de speciale lijm en de parels samen.

Door een nevel van lijm zorgen we ervoor, dat alle parels voorzien worden van lijm en het isolatiemateriaal perfect op z’n plek verlijmd zit. Op het vulpistool zit een drukmeter, waar we continu kunnen zien hoeveel lijm we verbruiken.

3. Afwerken

Nadat de hele muur via de boorgaten gevuld zijn, gaan we beginnen met afvoegen. Het afvoegen wordt gedaan met voegspecie, die we op de juiste kleur mengen. Hierdoor worden gaten onzichtbaar afgewerkt.

We hebben altijd meerdere kleuren voegspecie bij ons, zodat we elke gevel netjes kunnen afwerken.

Uiteraard laten we ook uw erf weer keurig achter.

NIVO maakt het verschil

We maken een goede schatting van het werk. We plannen ons werk nauwkeurig en stemmen dit met u af. Onze collega’s gebruiken het juiste gereedschap en het beste materiaal. Het goed en volledig vullen van een spouw vraagt om zorgvuldige werkmethodes.

Een transparante werkwijze vinden wij belangrijk. De isolatie, die we tussen de muren aanbrengen zit letterlijk en figuurlijk opgesloten tussen twee muren. Daar kunt u niet doorheen kijken. Samen controleren we of alles volgens plan is gegaan. Op die manier proberen we elke woning zo effect mogelijk, comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Maatwerk opdrachten

Niet alle woningen zijn gemakkelijk te isoleren. Soms komen we specifieke problemen tegen, die om een gespecialiseerde aanpak vragen. Onze isolatie specialisten hebben veel ervaring en zoeken goed uit wat de beste oplossing is.

Goed onderzoek en het bespreken van de mogelijkheden is essentieel en noodzakelijk, omdat er soms al een lange tijd naar een oplossing voor vochtproblemen wordt gezocht. Bij woningen met veel tocht of hardnekkige schimmel, maar ook bij veel waterschade in de muur, is het belangrijk dat u weet wat wij constateren. Dan kunt u bewust kiezen voor het isolatiebedrijf met de beste aandacht voor uw specifieke woning. De oudste woning die we tot nu toe geïsoleerd hebben, is van oorsprong uit 1600. Uiteraard moet er in dit soort situaties wel ruimte zijn om de isolatie aan te kunnen brengen. Comfortabel en sfeervol wonen, dat wil toch iedereen. Bel ons isolatiebedrijf voor de beste opties om uw woning op de juiste manier te isoleren.

Onze werkvolgorde