Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

5 Redenen om uw spouwmuur te isoleren

Heeft u het voornemen uw woning te laten isoleren, dan gaat dit gepaard met het maken van keuzes voor de beste oplossing. Welke methode levert het hoogste rendement en zorgt ervoor dat u jarenlang kunt profiteren van een comfortabele woonomgeving? In deze blog geven we u 5 redenen om te kiezen uw spouwmuur te isoleren.

energiebesparing bij spouwmuur isoleren

1. Energiebesparing

De warmte in uw woning kan bij gebrek aan isolatie voor een deel verloren gaan via de vloer en het dak. Toch weet een groot deel van de energie zijn weg via de muren naar buiten te vinden. Kiest u voor spouwmuurisolatie, dan zorgt dit voor een aanzienlijk hoger rendement. De warmteoverdracht tussen binnen en buiten neemt af en u bespaart veel energie wanneer u uw woning wilt verwarmen of verkoelen.

huis warmteverlies detector

2. Betere thermische comfort

Kiest u ervoor spouwisolatie aan te brengen, dan heeft dit als voordeel dat de temperatuur in huis gelijkmatiger verdeeld wordt. Hiermee kunt u het binnenklimaat aanzienlijk verbeteren. Voorheen voelde u in een specifieke hoek van de kamer wellicht een behoorlijke tocht of straalde een deel van de muur een merkbaar koude lucht uit. Door de spouwmuur te isoleren worden deze problemen eenvoudig verholpen en kunt u overal in de ruimte een comfortabele zithoek inrichten.

geluidsisolatie bij spouwmuur

3. Geluidsisolatie

Verhoogt u uw wooncomfort met hulp van spouwmuurisolatie, dan heeft dat niet alleen betrekking op de gevoelstemperatuur in huis. Ook het geluid dat van binnen naar buiten en vice versa wordt overgedragen -denk aan een drukke weg met auto’s die dagelijks voorbijrijden- kan met deze oplossing worden geoptimaliseerd.

vochtprobleem muur in huis

4. Minder vochtproblemen

Het isoleren van de spouwmuur kan problemen met vocht verminderen. Vocht dat door de muren naar binnen komt, wordt door de isolatie als het ware tegengehouden. Het gebruik van EPS-parels (EPS PlusParel HR++) zorgt er met zijn ademende werking voor dat het vocht gaat condenseren. De parels zijn gemaakt van polystyreen. Dit materiaal neemt geen vocht op, waardoor de parels intact blijven en hun werk voor de isolatie optimaal blijven uitvoeren.

duurzaam isoleren van spouwmuur

5. Duurzaam

Voor de isolatie van uw woning wilt u een oplossing vinden die rendabel en duurzaam is. Dit met oog op de toekomst, waarin u verwacht nog jaren in uw huidige woning te blijven of vanwege waardevermeerdering van uw huis. In beide gevallen wilt u uitgaan van een duurzame isolatieoplossing. Laat u uw spouwmuur isoleren met EPS-parels, dan kunt u erop rekenen dat u er voor zeker de komende 100 jaar warm bij zit!

Spouwmuur laten isoleren door NIVO Isolatiezorg

Overweegt u uw spouwmuur te laten isoleren? We hopen u met deze blog voldoende te kunnen informeren over de mogelijkheden en de voordelen van spouwmuurisolatie. Om u te helpen, voeren we een minimale ingreep uit aan de buitenzijde van uw woning, waarmee we de EPS-parels op een efficiënte en effectieve manier kunnen aanbrengen. We boren een aantal kleine gaten in de voegen van de muur om vervolgens de EPS-isolatie met een vulpistool naar binnen te spuiten. Iedere kier wordt opgevuld, waardoor u het hoogst haalbare rendement behaalt. Uiteraard dichten we na afloop de gaten netjes dicht, zodat u geen spoor zult terugzien van de werkzaamheden.

Kunnen wij u helpen de spouwmuur te isoleren of heeft u aanvullende vragen over deze duurzame oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord met meer informatie en deskundig advies op maat.