Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Waar moet u op letten bij het aanbrengen van dakisolatie?

Het isoleren van uw woning draagt eraan bij dat de luchtstroom van buiten naar binnen en andersom wordt tegengehouden. U bespaart stookkosten en u geniet van een aangenamer binnenklimaat zonder tocht en vochtproblemen. Essentieel onderdeel van uw woning is het dak waardoor ongeveer tot 30% van de totale energie verloren kan gaan. Reden voor ons om u te informeren over dakisolatie en waar u op moet letten bij het aanbrengen.

vuistregels isoleren warmteverlies huizen

1. Rendement

De belangrijkste vraag waar u antwoord op wilt wanneer u overweegt dakisolatie aan te brengen, zal zijn wat deze oplossing oplevert. Heeft het voor uw woning nut om het dak te isoleren en zo ja, wat is het rendement? Gemiddeld genomen zorgt dakisolatie voor een jaarlijkse energiebesparing van 15%. Investeert u in deze oplossing, dan bedraagt de terugverdientijd ongeveer 8 jaar. Dit verschilt per soort woning en het hangt onder andere af van de grootte van de woning. Zit er tussen de woonetage en het dak bijvoorbeeld een zolderverdieping die als opslag dient en waar u bijna niet komt, dan kunt u zich afvragen wat dakisolatie voor u oplevert. Informeer hier gerust over bij een van onze specialisten.

2. Het isolatiemateriaal

Het tweede punt waar u op let bij het aanbrengen van dakisolatie is de keuze voor het materiaal. De keuze is onder andere afhankelijk van het rendement, de kosten en de duurzaamheid. Bij NIVO Isolatiezorg werken we met diverse materialen die we vakkundig voor u aanbrengen en die het leefklimaat in uw woning verbeteren. Een van de isolatiematerialen die we veel gebruiken voor het dak is houtwol. Houtwol, een relatief nieuwe vorm van isolatie, wordt steeds populairder dankzij zijn milieuvriendelijke en duurzame eigenschappen. Het wordt geproduceerd uit houtvezels die afkomstig zijn van restmaterialen uit houtzagerijen. Bij houtwol dakisolatie isoleren we uw dak van binnenuit.

waar op letten bij dakisolatie

3. Ventilatie

Wilt u uw dak isoleren, let dan ook op de ventilatie in het dak. Het is belangrijk dat er ruimte is om verse buitenlucht binnen te laten en vuile lucht af te voeren. Daarmee zorgt u niet alleen voor een gezond binnenklimaat, ook kunnen vochtproblemen voorkomen worden. Wilt u weten hoe u een perfecte balans creëert met isolatie en ventilatie? Daar vertellen we u graag meer over.

4. Brandveilig

Het laatste, zeer belangrijke punt waar u op moet letten bij het aanbrengen van dakisolatie, is de brandveiligheid. U moet er niet aan denken dat u het dak isoleert met materiaal dat niet veilig blijkt te zijn. Informeer dan ook goed naar de eigenschappen van het materiaal en of de isolatie brandveilig is. Bij NIVO Isolatiezorg gebruiken we houtwol dakisolatie, een duurzaam isolatiemateriaal dat zowel brandveilig als rendabel is.

Dakisolatie aan laten brengen door NIVO Isolatiezorg

Wilt u de isolatiewaarde van uw woning verhogen en daarvoor uw dak onder handen nemen? Houd rekening met de punten die we in deze blog besproken hebben, zodat u weet waar u op moet letten bij het aanbrengen van dakisolatie. Uiteraard staan onze medewerkers klaar om u hierin te helpen en de taak voor u te volbrengen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.