Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Wat is EPS-isolatie

Duurzaam en rendabel wonen betekent onder andere dat u uw woning optimaal isoleert. Bij gebrek aan goede isolatie kan veel warmte via het dak en via de spouwmuren verloren gaan. Kiest u ervoor hierin te investeren, dan zult u er enorm van profiteren, zowel op het gebied van comfort als op financieel vlak. Om hier maximaal rendement uit te halen, raden we u aan gebruik te maken van EPS-isolatie, een duurzame oplossing waarvan we de voordelen graag in deze blog toelichten. Zo krijgt u antwoord op de vraag ‘Wat is EPS-isolatie‘ en kunt u bepalen of dit interessant voor u kan zijn.

eps isolatie parels grijs

Samenstelling van EPS-isolatie

EPS-isolatie is gemaakt van polystyreen, een materiaal dat jarenlang meegaat en ontzettend stevig is. De kracht van het materiaal zorgt ervoor dat na aanbrengen van de isolatie uw woning voor jaren optimaal geïsoleerd is. Tegelijk is het materiaal ultralicht. De EPS-isolatie is namelijk samengesteld uit EPS-parels (IsoPlus), een soort piepschuimbolletjes van 3 tot 5 mm, die voor 98% uit lucht bestaan. Hoewel ze dus voor het grootste deel uit lucht bestaan, draagt de 2% polystyreen bij aan de kracht, de duurzaamheid en het hoge rendement.

Voordelen van EPS-isolatie

Kiest u ervoor EPS-isolatie aan te brengen tussen de spouwmuren en in het dak, dan profiteert u al gauw van de financiële en duurzame voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn de volgende:

 • De EPS-isolatie die wij toepassen bestaat uit talloze kleine parels. Deze spuiten we in de te isoleren opening. In plaats van op voorhand het materiaal in de gewenste maten te modelleren, vormen de EPS-parels zich naar de beschikbare ruimte. Daardoor kan iedere kier volledig gevuld worden met een hoge isolatiedichtheid als resultaat.
 • De hoge isolatiewaarde die ontstaat in combinatie met de duurzaamheid van het oersterke materiaal, zorgt ervoor dat u voor zeker de komende 100 jaar het hoogst mogelijke rendement kunt behalen.
 • EPS-isolatie is vochtwerend. Trekt er vocht door de muren naar binnen, dan wordt het niet door de parels opgenomen. Door de ademende kwaliteit van de isolatie, gaat het vocht condenseren.
 • Komt er vocht door de muren, dan blijven zowel uw woning als de parels ongeschonden. De kwaliteit van de isolatie blijft daardoor behouden.

Onze werkwijze voor het aanbrengen

Wanneer u ons inschakelt voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, dan hanteren we een effectieve aanpak die voor uw woning op maat is opgezet. Onderstaande stappen vormen hierin de leidraad.

werkwijze eps isolatie aanbrengen
 1. Boren van gaten
  In de voegen van de muur boren we zorgvuldig een aantal gaten die toegang geven voor de EPS-isolatie. Door om de meter te boren en rondom de kozijnen een optimaal patroon te creëren, kunnen we iedere holle ruimte in de spouwmuur vullen.
 2. Vullen van de spouwmuur
  Met een vulpistool spuiten we de EPS-parels naar binnen. In het vulpistool voegen we een speciale lijm toe die als een nevel op elke parel terechtkomt en ervoor zorgt dat de EPS-isolatie in perfecte vorm aangebracht wordt. De lijm die de parels met een dun filmlaagje inpakt, voorkomt dat parels los in de natuur terecht kunnen komen.
 3. Dichten van de voegen
  Is ieder gaatje en kiertje gevuld, dan kunnen we de voegen dichten. Hiervoor gebruiken we de kleur van de oude voeg, zodat u naderhand geen sporen ziet van de werkzaamheden.

EPS-isolatie van NIVO Isolatiezorg

Een hoog rendement waar u jarenlang van kunt profiteren? In dat geval adviseren we u te kiezen voor EPS-isolatie. De hoge duurzaamheid draagt eraan bij dat u thuis comfortabel kunt zitten zonder daarvoor diep in de buidel te tasten. Wilt u meer informatie over het gebruik van EPS PlusParel HR++ en wat er mogelijk is voor uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op om u volledig te laten informeren. We helpen u graag verder, zodat u een optimale en rendabele oplossing kunt vinden.