Offerte aanvragen? 088 – 284 95 55

Wat zijn EPS-parels?

Wilt u de spouwmuren van uw woning isoleren, dan zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. U wilt een zo hoog rendement behalen, dus het is belangrijk dat u de juiste stappen in het proces neemt. Een van de factoren om rekening mee te houden is de keuze die u maakt voor het isolatiemateriaal. Wat ons betreft is de keuze voor EPS-parels de beste optie bij het isoleren van de spouwmuur. Lees in deze blog wat EPS-parels zijn en waarom we dit materiaal aanbevelen.

eps isolatie parels grijs

EPS-parels als isolatiemateriaal

EPS-parels (of EPS PlusParel HR++) zijn kleine piepschuimbolletjes met een doorsnede van 3 tot 5 mm. Deze grijze parelbolletjes bestaan voor 2% uit polystyreen, een oersterk materiaal dat jarenlang meegaat. De rest is enkel lucht en maakt het isolatiemateriaal dus ultralicht. Om te voorkomen dat de parels los in de natuur belanden, worden ze tijdens het isoleren van een dun filmlaagje met lijm voorzien. Het mooie van dit isolatiemateriaal is de duurzaamheid ervan. De bolletjes zijn niet biologisch afbreekbaar, maar omdat ze zo sterk zijn, gaan ze lang mee en hoeft u de spouwmuurisolatie in de loop der jaren niet te vervangen.

De voordelen van EPS-parels

Dat de EPS-parels circulair zijn en decennialang meegaan, is al een belangrijke reden om ze als isolatiemateriaal voor uw spouwmuur te gebruiken. Andere voordelen van het duurzame materiaal zijn de volgende:

eps parels inblazen
  • Vocht dat door de muur trekt, wordt niet door de EPS-parels opgenomen. Het materiaal ademt optimaal en voorkomt dat het vocht gaat condenseren.
  • Doordat het materiaal geen vocht opneemt, raken de bolletjes zelf ook niet aangetast. De kwaliteit van deze isolatie blijft optimaal.
  • De geringe afmeting van de EPS-parels maakt het mogelijk de spouwmuur volledig te isoleren. Ieder gaatje en kiertje wordt gevuld en er ontstaat een isolatielaag met een hoge dichtheid.
  • Door de hoge dichtheid en het sterke materiaal van de EPS-parels ontstaat er een hoge isolatiewaarde. U behaalt het hoogst mogelijke rendement voor een duur van ruim 100 jaar.

Beste oplossing voor de spouwmuur

Bij het isoleren van de spouwmuur heeft u keuze uit verschillende isolatiematerialen. Omdat EPS-parels duurzaam zijn en veel voordelen hebben, is dit materiaal als het ons ligt de beste optie. Anders dan glas- of steenwol nemen de bolletjes geen vocht op, dus verzakking van de isolatie en schimmelvorming blijven uit. Waar met het gebruik van PUR giftige gassen vrijkomen, loopt u met het gebruik van EPS-parels geen risico. Iso-foam gaat hooguit 20 jaar mee, waarna het oplost tot onbruikbare stof. In vergelijking met deze isolatiematerialen komen EPS-parels als beste uit de bus.

EPS-parels laten plaatsen door NIVO Isolatiezorg

Gaat u voor een duurzame oplossing met een hoog rendement? Kies van voor EPS-isolatie. We werken al jarenlang met dit sterke isolatiemateriaal en zien er grote voordelen in. We delen dan ook graag onze ervaringen met u. Heeft u vragen over onze EPS PlusParel HR++ en over andere mogelijkheden voor het aanbrengen van isolatie in huis, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vanuit onze expertise helpen wij u verder bij een optimaal en rendabel isolatieoplossing in huis.